Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rabbit72, też mieszkam na obczyźnie i część kosmetyków muszę wozić z Polski, więc znam ten ból :D

#931 to szampon do mycia bez spłukiwania, nie tworzy on piany. 20ml DNR i 4litry wody pozwolą umyć samochód. W dziale testy jest na jego temat więcej. Natomiast sam producent podaje, że zmieszany 3/16 z wodą daje qd, który jest naprawdę dobry. Więc nie jest to wymysł domorosłych detailerów ;) . Na ile od tego różni się #921 nie podpowiem, bo nie stosowałem - jakościowo i tym bardziej cenowo odpowiada mi roztwór #931.

Rabarbar, FK #425 na pewno nie brudzi plastików. Choć dość mocno zmienia właściwości hydrofobowe co poniektórych wosków, a to nie każdemu może przypaść do gustu. Zdecydowanie polecam na sealanty.

Opublikowano

SzaKal,Trochę wtrącę- u mnie mocno przyciemniał i jakby wyciągał ziarno. Super w aplikacji pod warunkiem, że nie robimy tego na słońcu- wtedy mazał się jak głupi. Co ciekawe sam w sobie bardzo długo leży na lakierze i felgach :good:

No i zapach :kox:

Tutaj masz kawałek jak kropelkował na przedniej feldze po 1500km :-]

http://www.youtube.com/watch?v=UelPQ-SrR3s

Opublikowano

K2 Spectrum ... cena kusząca uwzględniając pojemność. Ale czy warto ? Na forum o nim niewiele, jedynie w teście wosku również od K2 jest jedna opinia, że to bardziej spray wosk niż QD. Jakieś inne zdania, nowe opinie ?

Do tej chwili używałem QD od Megsa (zwykły), ale już się kończy. Pora na coś nowego i nie wiem czy znów kupić to samo, czy spróbować czegoś innego.

Woski jakich używam to #16 oraz Presta Fast Wax.

Opublikowano

SzaKal, Ja nakładałem, jak to QD szału nie robi, trochę przyciemnia, usuwa kurz i to tyle. Nie zostawia białych śladów, widać, że coś leży na plastikach, ale z wiadomych względów efekt krótko trwa. ;)

Opublikowano
Gówniash, spróbuj Ultimate qd od megsa.

Ultimate jest ok, bardzo wydajny, świetny zapach, no i mega śliskość lakieru po użyciu. Jednak bardzo mi się "mazał" podczas ostatniej aplikacji, być może było to spowodowane temperaturą otoczenia.

Opublikowano

Panowie ma ktoś pomysł na środek zastępujący Duragloss#931, którego chciałem użyć jako QD przy odpowiednim stężeniu.

Szukam czegoś podobnego bo sprzedawca który ma prawie wszystko czego szukam niestety tego nie ma.

Opublikowano

rabbit72, Rinseless produkują takie firmy jak: Optimum, Blackfire, Pinnacle, Detailer's Pro, Eco Touch, Ultima, Dodo Juice i kilka innych, mniej popularnych. Większość z nich rozrabiamy w proporcjach 3:16 z wodą aby uzyskać qd. Można również pomyśleć nad VP Citrus Bling w odpowiednim rozcieńczeniu.

Opublikowano

Cześć, do tej pory używałem QD Finish Kare 425 bardzo dobrze sie na nim pracuje 0 mazow, lakier sliski do tego pogłebił kolor metro ciemny niebieski metallic.

Dzisiaj skończyła mi się butelka 900ml i szukam czegos innego do wypróbowania, przetestowalem SPray&gloss ale strasznie sie rozmazuje i zostawia film na lakierze.

Mam jeszcze OPTIMUM koncentrat bardzo wydajny produkt ale juz nie ma lakier tej sliskości co FK. Zastanawiam się nad DG #921 może dorównać właściwościami FK ?

Opublikowano

to ja od siebie bym polecił Angelwax QED, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ten QD, poleruje się bez żadnych problemów, a lakier robi się po nim bardzo śliski. Wcześniej też miałem OPTIMUM i jeśli chodzi o śliskość lakieru to nie ma porównania, oczywiście na korzyść Angelwax.

Opublikowano

Ja zakupiłem natomiast koncentrat Reglaze AutoSmarta :) i wg mnie rewelacja, lakier śliski i za te 110zł mam ponad 20 litrów 8-) co ważne, łatwo się dociera, pogłębia kolor, oraz nadaje śliskości lakieru, ponadto zawiera podobno jakąś cząstkę Carnauba wosku :evil: czyli coś na styl QD+

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam pytanie. dotychczas stosowałem megsowego Ultimate'a w połączeniu z DG Aquawax. Megs mi sie skończyl i zastanawiam się nad Bilt Hamberem Auto QD, ma ktoś porównanie do megsa ? nie chce zamienić siekierki na kijek bo z megsa byłem zadowolony, ale gdzieś kiedyś czytałem że Hamber robi świetną robote

Opublikowano
Nie prościej zastosować Duragloss Fast Clean & Shine #921? Nic nie będzie lepiej współgrać z DG Aquawax. Te dwa produkty można nawet mieszać :)

ale w czym prościej ? u mnie na półce stoi DG fast clean i stososowałem go razem z Aquawaxem. Na mojej czarnej perle kombinacja Ultimata z Aquawaxem robi bardzo dobrą robote. Ultimate jest lepszy od Fast Cleana bez apelacyjnie jeżeli chodzi o połysk i tyle. Aczkolwiek ja nie pytałem co "prościej" tylko o porównanie Ultimata do Bilt Hambera