lewockir Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam, na chwilę obecną potrzebuje zająć się wnętrzem samochodu. Poniżej przedstawiam propozycję mojego zestawu, być może nie są to produkty z wyższej półki ale.. chyba lepsze to niż plak i k2 tapis. Ewentualne sugestie nie łamiące regulaminu proszę na pw. apc do wyszorowania kokpitu - Nielsen Cyclone Apc dresing do zabezpieczenia kokpitu - Poorboy's world Natural Look tapicerka, dywan i podsufitka - Nielsen Nap Extra szyby - Shiny Garage Perfect Glass Cleaner do szorowania kokpitu jakaś szczotka - interior brush do nagładania dresingu - aplikator piankowy do polerowania mikrofibra z tesco... pozdrawiam Łukasz
menior Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Do ogarnięcia wnętrza może być,brakuje mi tylko jakiegoś pędzelka do kokpitu,szczotka to raczej do tapicerki,aplikator do dressngu leiej mf niż piankowy i NL na co niektórych plastykach daje efekt zbyt błyszczący
Qlimaxss Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 @lewockir Tak jak kolega wyżej brakuje pedzelków. Kup sobie małego i średniego Adbla są bardzo fajne do wnętrza i w niezłych cenach. Mały będzie dobry no: kratki wentylacji i ciasniejsze miejsca w desce . A średni na większe powiesznie deski. Myślę że proporcje 1:8 będzie odpowiednią na pierwszy raz. Jak coś cięższe 1:5. Aaa odnośnie Natural Look to fajny efekt mega przyciemnia. Ale mocno ciagnie kurz są lepsze dressingi a podobny efekt .Np; ADBL WoW. A jak lubisz bardziej matowe wykończenie to Funky Witch ma fajny dressing do wnętrza. Nowość od Detailer's Magic też fajny i dobrze przyciemnia nawet na jasnych deskach . Matowe wykończenie daje też mało popularny tutaj, Good Staff Pantera dressing.
ziomson Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Pędzelki zamiast ADBL to polecam Good Stuffa. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
lewockir Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 dziękuje za tyle dobrych informacji, rzeczywiście szczotka może być za ostra do kokpitu, @Qlimaxss cenna informacja (mieszkam na wsi..ciągła walka z syfem z pól) i zmieniam na inny być może ten adbl. @menior mf tzn? jeszcze slangiem nie operuję pozdrawiam Łukasz
ziomson Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 MF- mikrofibra Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
lewockir Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 ale siara ..... czyli dwie mikrofibry jedna do nakładania druga do polerowania
menior Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 20 minut temu, lewockir napisał: ale siara ..... czyli dwie mikrofibry jedna do nakładania druga do polerowania Nie wiem co chcesz polerowac w kokpicie ale miałem na myśli aplikator z mikrofibry do nakładania dressingu i szmatka z mikrofibry do usuwania pozostałości po APC(wilgotna) kolejna sucha może się przydać gdybyś uznał że dałeś za dużo dressingu lub efekt jest zbyt tlusty/blyszczacy
lewockir Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 no przetarcie po ew. nadmiarze dressingu
Qlimaxss Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @lewockir Kup sobie z 2 aplikatory mikrofibrowe do nakładania dressingów . z 5 Mikrofibr mogą być budżetowe po 3-4 złote zwykle maja po 320 gram i do wnętrza będą idealne . i są tez 380 w granicach 4 - 4.20 zł w sklepach u naszym partnerów . Są nawet programy lojalnościowe w których po zapisaniu i założeniu konta na stronie sklepu. Możesz liczyć na rabat parę procent. Jeśli nie chcesz godzinami wczytywać się w poradniki lub posty zamieszczane tutaj . Polecam ci wejść na YouTube i wpisać Mxnowicki są tam filmy z poradami odnośnie naszej pasji co sporo ułatwia;). I są to rady bardzo doświadczonego detailera. Który naprawdę mega fajnie opowiada;) .I można go słuchać godzinami .
michlacz231 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 A ktoś ma może jakieś wyrobione opinie o adbl APC pro ?
alexander.p Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 jest OK, bo jest PRO, domyło wszystko to co chciałem. ale kupiłem Excede Advanced
YOBACK Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 @alexander.p Można wiedzieć z jakiego powodu? W APC Pro nie pasuje mi w sumie głównie jego zapach, a w sumie to prawie brak jakiegokolwiek zapachu Ale swoją rolę spełnia tak, jak ma spełniać - nawet domył grzyba na fugach w ubikacji
menior Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Ja podobnie jak kolega przeszłem z ADBL APC Pro na Excede,powód ? W moim przypadku butelka ta od ADBL się cała zniekształcila co się średnio na półce prezentuje,sam APC bardzo dobry i zapach cytrusowy mi odpowiadał
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 jak chcesz jakis zapach to tylko APC od @Good Stuff pięknie pachnie oraz domywa 1 1
Gesiu_15 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Miałem Gorille świetne APC o super zapachu (Green Tea) i posiadam Buldożera Pogoda pozwoli to przetestuje 1
menior Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Good stuff ma jakis patent co do zapachow Testowalem ostatnio lubrykant do glinki i zapach mega jak na produkt tego typu,mialem tez wczesniej cos na owady i podobnie o ile pamietam,do tego bardzo dobra jakosc samego produktu,dobra cena i jakosc butelki/triggery,bede musial inne produkty przetestowac 1 1 1
Rekomendowane odpowiedzi