gumis428 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Witam. Jest to mój pierwszy post. Chciałbym się dowiedzieć co zrobić z moimi felgami. Mianowicie chodzi mi o elementy nielakierowane (lub może są polakierowane bezbarwnie). Powstały na nich dziwne plamki których nie mogę się domyć. Czy jest to korozja? Bo jeżeli tak to jak się jej pozbyć, ponieważ elementy nielakierowane nie są gładkie. Mają strukturę mikro rowków prawdopodobnie po procesie toczenia. Nie wiem czy ona występuje na wszystkich rodzajach felg aluminiowych aczkolwiek przeglądając poradniki odnośnie renowacji mam wrażenie że tamte są idealnie gładkie. I w tej sytuacji odpada opcja szlifowania itp. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Utlenione aluminium pod warstwą lakieru bezbarwnego. Sam raczej nic z tym nie zrobisz, zostaje tylko renowacja z toczeniem rantów i frontów felg na CNC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 A mnie wydaje sie, że można by to ogarnac samemu szlifowaniem papierem sciernym nastepnie ich wypolerowanie, jednak zatracisz te jak by charakterystyczne kreski po toczeniu cnc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi