Moderator Streat Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @Domel no w końcu fajnie wyszło tym pędzelkiem i hammerite raz pomalowane i mozna zapomnieć o malowaniu zacisków dobra robota 1
Qlimaxss Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @Domel Znów możesz psikać deironizerami bo zaciski odmalowane 1
dejmian93 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 W dniu 21.04.2020 o 20:48, Domel napisał: Zrobione Hej, też chce pomalować u siebie zaciski hammeritem, już nawet kupiłem. Mam pytanie, zaciski po prostu oczyściłes później jakies odtłuszczenie i na to prosto hammeritem bez żadnych utwardzaczy itp? Z niczym go nie rozrabiałes? Pozdrawiam.
krzygaj Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 @dejmian93 ta oczyszczasz druciakami ręcznie i mechanicznie, odtłuszczasz np benzyną ekstrakcyjną i malujesz. Kup sobie najmniejszą puszkę, niczym nie rozrabiasz. Ja pomalowałem w 2 warstwach. Trzyma się już 2 rok. W tym roku ściągnąłem koła i oczyściłem deironem. Widać, że już w niektórych miejscach punktowo odpadła farba, ale spokojnie jeszcze rok wytrzyma, a w kolejnym roku znowu maznę 2
dejmian93 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 @krzygajsuper, dzięki wielkie za odpowiedź już kupiłem puszkę ale wzialem ta 0.7, będzie na później
zeea Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 Foliatec z allegro - dobry rzecz tylko cena wyższa. U kolegi jezdzi juz pare dobrych lat i minimalne slady zużycia. Teraz drugiemu piaskowalem i tez to nakladał, fajna farbka
Rekomendowane odpowiedzi