firmek Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Przy moich umiejetnosciach 30ml tester wystarczy pewnie na max 3 woskowania Warto doplacac do SN w stosunku do standardowych woskow Dodo?
Administrator Evo Opublikowano 15 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Na białym kolorze moim zdaniem nie.
firmek Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Ok, chociaz nie takiej odpowiedzi oczekiwalem Najwyzej wyprobuje testery Jeszcze jedna kwestia, czy miekkie woski dodo, jak np light fantastic da sie nakladac aplikatorem czy zdecydowanie lepiej jest to robic dlonmi?
Administrator Evo Opublikowano 15 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Da się bez problemu aplikatorem.
Rise and Shine Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 firmek, Jeśli jednak masz problemy, jak pisałeś wyżej, z ekonomicznym nakładaniem wosków, polecam spróbować dłońmi - Dodziakami to czysta przyjemność
gruby_RS Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Moim zdaniem SN zdecydowanie nie nadaje sie "na łapki" - jest zbyt twardy. Aplikatorem jak najbardziej polecam, aczkolwiek w tych pieniadzach wolalbym RG 55, bardzo miekki, dziecinnie łatwy do aplikacji dłońmi i wypolerowania.
malkolm Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 ja z dodo używałem Dodo Juice Rainforest Rub ,Blue Velvet i Purple Haze , ten pierwszy trzymał się dwa mycia, ale wyglądał rewelacyjnie, szczególnie na jasnych, ten ostatni też bardzo fajna i trzymał się ponad miesiąc, ja nakładałem prawie zawsze aplikatorem bo moimi grabiami z tych testerów to strasznie trudno coś wydobyć
yesfan Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 gruby_RS, jak to w życiu zwykle bywa przyjemność kosztuje. Twardy wosk nakłada się lepiej aplikatorem, ale za to jest wydajniejszy. RG jest bardzo przyjemny, ale zuzywa się go wiecej. Z wosków dodo lubię Blue Velvet, to taka namiastka carbona
mutra Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 ja stosowałem purple haze i faktycznie pracuje się z nim super.
Gość Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Mi Dodo Juice Blue Banana wytrzymał 3 tygodnie. Woski Dodo są całkowicie naturalne czy to hybrydy ? yesfan, mówisz, że Super Natural wytrzyma dłużej niż RG 55 ?
yesfan Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Adm, Tego nie powiedziałem. Miałem na myśli wydajność, a nie trwałość.
Marek__82 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Z wosków dodo lubię Blue Velvet, to taka namiastka carbona Co przez to rozumieć - wygląd? Bo trwałość chyba nie
malkolm Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 Woski Dodo są całkowicie naturalne czy to hybrydy są naturalne z wyłączeniem red mista i tego z dopiskiem pro
Gość Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 yesfan, rzeczywiscie, zle zrozumialem.
Wesol Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Ja na srebrnym używałem DJ RainForest Rub , fajnie pachnie arbuzem i wytrzymał tylko 2 miesiące i 1 tydzień
malkolm Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 i wytrzymał tylko 2 miesiące i 1 tydzień nie wierzę, u mnie jak miesiąc wytrzymał to jest dobrze, 2 miesiące to już twarde woski z dodo mają problem wytrzymać, chyba że stosujesz redmista, ten to potrafi nadać dodatkowe 10% połysku , bardzo fajny produkt, tyle że bardzo ciężko się z nim pracuje
Wesol Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Stwierdziłem że tyle trzymał , bo już krople sie robiły takie jak na aucie bez wosku. [ Dodano: 19 Marzec 2011, 09:34 ] Tu jest foto po 1 miechu Możliwe że dłużej trzymał , bo auto stało 1,5tygodnia w garażu
R0N1N Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 chyba że stosujesz redmista, ten to potrafi nadać dodatkowe 10% połysku , bardzo fajny produkt, tyle że bardzo ciężko się z nim pracuje malkolm, a co sprawia, że ciężko pracuje Ci się z Red Mist'em?? Jak dla mnie jest to produkt banalny w użyciu - kilka psiknięć na panel i od razu polerowanie mikrofibrą. Za to sposób "rozprowadź aplikatorem, poleruj mikrofibrą" zupełnie się nie sprawdza.
wujek600kv Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 a ja nałożyłem po 2 tygodniach drugą warstwę Light Fantastic i jeśli ktoś konserwuje auto np detailerem z Carnaubą dodo spokojnie miesiąc powinno wytrzymać
malkolm Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 malkolm, a co sprawia, że ciężko pracuje Ci się z Red Mist'em?? Jak dla mnie jest to produkt banalny w użyciu - kilka psiknięć na panel i od razu polerowanie mikrofibrą. Za to sposób "rozprowadź aplikatorem, poleruj mikrofibrą" zupełnie się nie sprawdza. zawsze używałem go latem, niestety w wyższych temp bardzo szybko odparowuje i jak nie zdążę przelecieć fibrą to zostają takie nieładne plamy
R0N1N Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 malkolm, a co sprawia, że ciężko pracuje Ci się z Red Mist'em?? Jak dla mnie jest to produkt banalny w użyciu - kilka psiknięć na panel i od razu polerowanie mikrofibrą. Za to sposób "rozprowadź aplikatorem, poleruj mikrofibrą" zupełnie się nie sprawdza. zawsze używałem go latem, niestety w wyższych temp bardzo szybko odparowuje i jak nie zdążę przelecieć fibrą to zostają takie nieładne plamy To fakt, im jest cieplej tym szybciej odparowuje. Na ten sezon letni mam wersję "Tropical" - zobaczymy czy rzeczywiście jest lepsza na upały. Z drugiej strony ja zawsze stosuję RM'a w cieniu na chłodny lakier i nie mam już problemu ze smużeniem.
firmek Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Wyprobowalem Dodo Supernatural. Bardzo fajny wosk. Pierwsze spostrzezenie to to, ze nazwa to clue tego co znajdziemy w srodku. Wosk nie jest w zaden sposob barwiony do tego praktycznie pozbawiony zapachu chociaz mozna wyczuc nutke wanili - pachnie bardzo podobnie do Dodo White Diamond jednak duzo mniej intensywnie. Nie sadze tez by zawieral rozpuszczalniki, jesli juz to w bardzo malych ilosciach. To co najbardziej rzuca sie podczas aplikacji to fakt, ze wosk jest bardzo ale to bardzo twardy co ma swoje plusy i minusy. Na pewno plusem jest wydajnosc, po raz pierwszy udalo mi sie nawoskowac auto praktycznie nie ruszajac nic z sloiczka. Minusem jest to, ze wosk zdecydowanie lubi cieplo dzieki ktoremu robi sie latwiejszy w nakladaniu. Korzystajac z aplikatora trzeba sporo pokrecic w sloiczku by nabrac wosk. Zdecydowanie widac, ze byl projektowany z mysla o nakladaniu dlonmi. Ogolnie jestem zadowolony z zakupu. Moze przekonam sie do aplikacji dlonmi. Trwalosc zostanie dopiero przetestowana. Wyglad pozostawiam bez komentarza, mi sie podoba ale pewnie sporo w tym autosugesti
k24 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 firmek, dawaj zdjecia kropelek, bo sam chce kupić ten wosk
Administrator Evo Opublikowano 15 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 k24, jak poszukasz na forum to znajdziesz zdjęcia kropelkowania SNa na moim aucie
rufus295 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Właśnie coś na lato chcę zamówić, co na czarny polecicie,RG 55, Supernatural czy PURPLE HAZE PRO(myślałem o PB RED ale ciężko z dostępnością)..
Rekomendowane odpowiedzi