Genax Posted December 30, 2017 Report Posted December 30, 2017 Tak jak w temacie. Jaki polecicie pistolet do malowania skór?
kicaj Posted January 2, 2018 Report Posted January 2, 2018 W dniu 30.12.2017 o 11:58, Genax napisał: Tak jak w temacie. Jaki polecicie pistolet do malowania skór? Ja mam Adlera AD 7707 z dyszą 0.2 mm. Sprawdza się bardzo dobrze ale malowalem nim na razie tylko 2 kierownice i boczek z drzwi. Nie wiem jak by sie sprawdzil na duzej powierzchni bo ma dosc mały zbiorniczek. Wazne jest aby miec zalozony dobry odwadniacz i reduktor cisnienia. Ja malowalem na cisnieniu 2-2.5 bar.
Genax Posted January 2, 2018 Author Report Posted January 2, 2018 Bardziej chodziło mi o pistolet niż o aerograf ale na pewno też się przyda
kicaj Posted January 2, 2018 Report Posted January 2, 2018 Z tego co widzialem na targach Lederzentrum malowali fotel wlasnie aerografem. Może u siebie na miejscu mają jakis wydajniejszy sprzęt. Moze wypowie się ktoś kto zajmuje sie tym zawodowo. Sam jestem ciekaw...
bienek Posted January 2, 2018 Report Posted January 2, 2018 Najlepiej kupić mini guna. Jak chcesz mieć porządnie to coś w deseń saty 4400 Minijet. Są różne dysze. Plusem jest to, że może mieć dosyć szeroką miotłę do całościowych malowań, a także można skręcić go tak aby miał strumień jak grubość igły więc aerograf niepotrzebny.
Dystrybutor muzycom Posted January 9, 2018 Dystrybutor Report Posted January 9, 2018 My używamy Walther mini od lat. Dysza 0,5. Ciśnienie realne myślę koło 0,7 bo i tak na pistolecie skręcam ile się da. Aerografy są fajne jak malujesz plamy wielkości monety. NA całe fotele czy do cieniowania używa się raczej pistoletów. Kompresor czym większy tym ciszej. Element drobny to i z 10 litrów obmalujesz. Optymalne do ciągłej pracy na stanowisko, półtorej 100 litrów. Osobiście mam 500, ale nam się z warsztatu zrobiła mała fabryka.
Genax Posted January 14, 2018 Author Report Posted January 14, 2018 Też właśnie myślałem nad Walther mini i pewnie przy nim zostanę na początek
zmorka Posted January 14, 2018 Report Posted January 14, 2018 a gdzie można go kupić, bo coś nie widzę.
Dystrybutor muzycom Posted January 24, 2018 Dystrybutor Report Posted January 24, 2018 @zmorka masz link powyżej. 1
Genax Posted January 28, 2018 Author Report Posted January 28, 2018 Byłem teraz na szkoleniu w Colourlock i zostaję przy walther mini.
swietlikk Posted February 1, 2018 Report Posted February 1, 2018 Nieważne jaki pistolet ale ma być niskociśnieniowy tj hvlp. Jaka firma - taka na jaką cię stać.
Recommended Posts