Genax Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Tak jak w temacie. Jaki polecicie pistolet do malowania skór?
kicaj Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 W dniu 30.12.2017 o 11:58, Genax napisał: Tak jak w temacie. Jaki polecicie pistolet do malowania skór? Ja mam Adlera AD 7707 z dyszą 0.2 mm. Sprawdza się bardzo dobrze ale malowalem nim na razie tylko 2 kierownice i boczek z drzwi. Nie wiem jak by sie sprawdzil na duzej powierzchni bo ma dosc mały zbiorniczek. Wazne jest aby miec zalozony dobry odwadniacz i reduktor cisnienia. Ja malowalem na cisnieniu 2-2.5 bar.
Genax Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Bardziej chodziło mi o pistolet niż o aerograf ale na pewno też się przyda
kicaj Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Z tego co widzialem na targach Lederzentrum malowali fotel wlasnie aerografem. Może u siebie na miejscu mają jakis wydajniejszy sprzęt. Moze wypowie się ktoś kto zajmuje sie tym zawodowo. Sam jestem ciekaw...
bienek Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Najlepiej kupić mini guna. Jak chcesz mieć porządnie to coś w deseń saty 4400 Minijet. Są różne dysze. Plusem jest to, że może mieć dosyć szeroką miotłę do całościowych malowań, a także można skręcić go tak aby miał strumień jak grubość igły więc aerograf niepotrzebny.
Gozdziu23 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Paaaany a jaki kompresorek pod to ?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2018 My używamy Walther mini od lat. Dysza 0,5. Ciśnienie realne myślę koło 0,7 bo i tak na pistolecie skręcam ile się da. Aerografy są fajne jak malujesz plamy wielkości monety. NA całe fotele czy do cieniowania używa się raczej pistoletów. Kompresor czym większy tym ciszej. Element drobny to i z 10 litrów obmalujesz. Optymalne do ciągłej pracy na stanowisko, półtorej 100 litrów. Osobiście mam 500, ale nam się z warsztatu zrobiła mała fabryka.
Genax Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Też właśnie myślałem nad Walther mini i pewnie przy nim zostanę na początek
zmorka Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 a gdzie można go kupić, bo coś nie widzę.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 @zmorka masz link powyżej. 1
Genax Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Byłem teraz na szkoleniu w Colourlock i zostaję przy walther mini.
swietlikk Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Nieważne jaki pistolet ale ma być niskociśnieniowy tj hvlp. Jaka firma - taka na jaką cię stać.
Rekomendowane odpowiedzi