Jump to content

Recommended Posts

Posted

Temat chciałbym rozpocząć od pytania do Was odnośnie informacji o marce herrenfahrt, wiem, że w naszych sklepach dostępna jest od niedawna ale z opisów wnioskuję, że to coś na wzór swisvax'a czy zymöl'a. Jestem Ciekaw ponieważ podczas szukania odpowiedniego zestawu maszyny da Rupes lhr15 mark2 trafiłem na sety, które poza polerką mają pasty i mikrofibry ww. marki, przyznam, że opcja ta najbardziej mi odpowiada bo maszynę mam zamiar używać z cleanerem essence więc oryginalnych past nie potrzebuję a cena jest jak za samą polerkę w pl. Wstawiam link do strony i mam nadzieje, że nie łamię przepisów:

https://herrenfahrt.com/de_en/rupes-lhr15-mark-ii-welcome-set

Jak oceniacie taki set?

Posted

Essence to słaby podkład pod sam wosk z moich obserwacji. 25g wosku to trochę mało. Firma raczej bez tradycji i chyba jej bliżej kategorią do AF niż SV czy Zymola - na stronie firmy info, że założyło ją dwóch młodych gości, raczej doświadczenia w tworzeniu wosków tak dużego nie mieli. No i patrząc na filmiki na YT to jakieś strasznie słabe krople ma ten wosk nawet po aplikacji.

• Dystrybutor
Posted

wosk mega wymagający zarówno w aplikacji jak i docieraniu raczej nie dla nie wprawionego pasjonaty, jeśli jesteś zainteresowany mogę odsprzedać mało używany zestaw za sporo mniejszą kasę

Posted

@e36ace zależy mi najbardziej na maszynie najlepiej z torbą, wosk to tylko dodatek, który nie jest mi niezbędny bo pewnie nawet nie zostałby w najbliższym czasie użyty z choćby powodu pory roku.