Jump to content

Przebarwienia, wypalenia od słońca? Pacjent Opel Meriva

mpower007

Recommended Posts

Witam potrzebuję waszej pomocy, dziś znajoma przyjechała do mnie Oplem Merivą 2005r ogólnie lakier oryginalny mierzony miernikiem i ma to auto od 2 lat i porobiło się jej coś takiego jak na zdjęciach po niżej takie placki zmatowienia/nalotu, czym można to usunąć ? pierwsze co przyszło mi na myśl to delikatnie potraktować papierem wodnym 3000 lekko zmatować i delikatną pastą (żółty korek Rupes) i pad zielony lub żółty, jak myślicie do radę czy nic nie ruszać?  Pod paznokciem czuć taki jakby nalot bardziej.

020a91f8e5241901gen.jpg

85e65128794c0955gen.jpg

Auto z Korsyki, więc pewnie grzało w dach, po zmierzeniu czujnikiem lakieru tam jest bardzo mało mikronów niektóre miejsca pokazuje 60, widać że były ślady handlarzy z przed 2 lat, bo jak auto kupiła tego nie było albo przy maskowane to było, podobną metodą jak chciałam zrobić, pewnie zmatowane i wypolerowane ;/

1 godzinę temu, Dante05 napisał:

Na pierwszy rzut oka wygląda mi to na odparzony klar.

Dokładnie tak, bardzo dużo takich aut jeździ na greckiej Krecie (ok. 350 km od wybrzeża Afryki) Jedyna rada: wizyta u dobrego lakiernika :good: