stawek Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Witam. Mam do Was wielką prośbę. Posiadam felgi fabrycznie chromowane, które na ten moment wyglądają gorzej niż źle. Pojawiły się na nich przebarwienia i do tego łuszczy się lakier. Pytałem wstępnie w trzech zakładach ale żaden nie zrobi mi ich w chromie choc z drugiej strony bardzo mi się auto na takich felgach podoba. Powiedzcie mi proszę jakie widzicie rozwiązanie w tej sytuacji ? Oczywiście inne kolory biorę pod uwage tylko nie wiem co by pasowało pod taki kolor auta. Zależy mi na trwałości lakieru i nie chce się bawić w coś co imituje mi chrom a utrzyma się jeden sezon. Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny. Poniżej zdjęcie auta jak felgi jeszcze wyglądały w miarę dobrze. https://zapodaj.net/79d4cb8ca8b8a.jpg.html Przepraszam za taki link, ale z poziomu telefonu nie mogę wstawić zdjęcia bezpośrednio do postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 a to nie jest przypadkiem felga pomalowana na czarno i front obrobiony na tokarce ? jeśli tak to renowacja tego sprowadza sie do przeprowadzenia tego procesu od nowa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Ja rowniez mam takie wrazenie... To sprawa obrabiarki cnc... Tokarki dla harkorow Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 W Warszawie jest firma która ma w ofercie toczenie cnc i robią kozackie projekty. Jak chcesz odezwij się na pw to dam ci namiar. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 To nie są żadne chromowane felgi możesz je albo delikatnie przetoczyć jak koledzy pisali, albo wypolerować. Są też firmy które się tym zajmują. Znajdziesz na necie. Wtedy będą prawie jak chrom. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Bardzo dziękuję za pomoc. Zrobię jakieś fotki z bliższa żebyście porównali czy to rzeczywiście to co wstępnie przyjęliście. Ja się na tym kompletnie nie znam więc liczę tylko na Waszą pomoc. Ps. Gdybym w pierwszej kolejności chciał podjąć się polerowania ich to dużo środków chemicznych do tego potrzebuję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 8 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Do sciagniecia lakieru z nich to scansol badz srodek do czyszczenia pistoletow lakierniczych . Potem papiery na sucho nastepnie wodne i dopiero polerka roboty jest na kogos kto nigdy tego nie robil . Zobacz sobie moze gdzies w okolicy maja hydrografike to co ladnie pomaluja. Badz oddac do zakladu na polerke 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Bardzo dziękuję za pomoc. Później wrzucę jeszcze zdjęcia dla potwierdzenia Waszej wersji :-) Mam już zdjęcia. Bardzo proszę o ocenę co to na tych felgach jest położone, co się z nimi dzieje i jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 8 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Kolo jest pokryte lakierem bezbarwnym ktory sie łuszczy i odpada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Czyli mówisz w pierwszej kolejności spróbować spolerować felgi i nałożyć lakier od nowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 8 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 na polerowany element lakier nie bedzie sie trzymal . Zostaw w polerce i zabezpiecz powłoka badz poprawiaj co 2 badz 3 miesiace 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Ok wielkie dzięki za pomoc. W takim razie poszukam kogoś na forum kto podjąłby się takiej "naprawy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi