Jump to content

Co zrobić z takimi felgami ? Jaki kolor po regeneracji ?

stawek

Recommended Posts

Witam. Mam do Was wielką prośbę.

Posiadam felgi fabrycznie chromowane, które na ten moment wyglądają gorzej niż źle. Pojawiły się na nich przebarwienia i do tego łuszczy się lakier.

Pytałem wstępnie w trzech zakładach ale żaden nie zrobi mi ich w chromie choc z drugiej strony bardzo mi się auto na takich felgach podoba. Powiedzcie mi proszę jakie widzicie rozwiązanie w tej sytuacji ?  Oczywiście inne kolory biorę pod uwage tylko nie wiem co by pasowało pod taki kolor auta. Zależy mi na trwałości lakieru i nie chce się bawić w coś co imituje mi chrom a utrzyma się jeden sezon.

Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny.

Poniżej zdjęcie auta jak felgi jeszcze wyglądały w miarę dobrze.

https://zapodaj.net/79d4cb8ca8b8a.jpg.html

Przepraszam za taki link, ale z poziomu telefonu nie mogę wstawić zdjęcia bezpośrednio do postu.

To nie są żadne chromowane felgi ;) możesz je albo delikatnie przetoczyć jak koledzy pisali, albo wypolerować. Są też firmy które się tym zajmują. Znajdziesz na necie. Wtedy będą prawie jak chrom.

• Dziękuję 1

Bardzo dziękuję za pomoc. Zrobię jakieś fotki z bliższa żebyście porównali czy to rzeczywiście to co wstępnie przyjęliście. Ja się na tym kompletnie nie znam więc liczę tylko na Waszą pomoc. 

Ps. Gdybym w pierwszej kolejności chciał podjąć się polerowania ich to dużo środków chemicznych do tego potrzebuję ? 

• Moderator

Do sciagniecia lakieru z nich to scansol badz srodek do czyszczenia pistoletow lakierniczych . Potem papiery na sucho nastepnie wodne i dopiero polerka roboty jest na kogos kto nigdy tego nie robil . Zobacz sobie moze gdzies w okolicy maja hydrografike to co ladnie pomaluja. Badz oddac do zakladu na polerke

• Dziękuję 1

Bardzo dziękuję za pomoc. Później wrzucę jeszcze zdjęcia dla potwierdzenia Waszej wersji :-)

Mam już zdjęcia. Bardzo proszę o ocenę co to na tych felgach jest położone, co się z nimi dzieje i jak to naprawić ?

23fb786f63ef0.jpg

91981c111be06.jpg

23fb786f63ef0.jpg