Balzac Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Otrzymałem od firmy Maxifi tester produktu Soap Free. Opis producenta. Soap Free to nowoczesny proszek do bonnetowania. Szybki, ekonomiczny i łatwy w użyciu, może być stosowany jako bezpieczny pre-spray.......... Opis testów W pierwszej kolejności założyłem ze przetestuje produkt w kilku miejscach. Firma Maxifi miała założenie podsufitkę i tapicerkę (boczki dzwi) Ja zrobiłem inaczej. 1. podsufitka (w jednym miejscu wystąpiło zabrudzeniem) 2. na podszybiu szyby tylnej ogromna plana a jej pochodzenie nie znane. 3. zostało jeszcze preparatu to użyłem na swojej sofie gdzie dziecko czymś pobrudziło. Zaczynamy. 1. Podsufitka w aucie generalnie czysta ale w tylnej części jakaś nie fajna plama. Przygotowałem do tego tak jak producent w opisie roztwór z wodą (60 stopni ) i mieszałesz przez około 2 minuty bardzo energicznie. Wiaderko z czystą wodą i kilka sztuk mikrofibr Zdjęcie plamy Mikrofibre namoczylem środkiem i przetarłem zabrudzenie. Po około 30 minutach wyschło czyszczone miejsce. 2. Mega plama w polonezie :-) Spryskałem plamę bezpośrednio i później przetarłem mikrofibrą Po około 3 -4 minutach przecierania taki efekt 3. Moja sofa :-) Przed Po Podsumowując.... Mafix działa, test wykonany ręcznie. Szybko i bez problemów się czyści. Nie posostawia mydlanego osadu, bez zapachu. Od czasu do czasu mikrofibre moczyłem w czystej wodzie o temperaturze około 30 stopni. O to miska w której plukalem mikforibre Dziękuję za uwagę ;-) 1
Pawel_t11 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Cześć dzięki Maxifi miałem okazję przetestować Soap Free Proszek jak proszek kolor biały delikatny chemiczny zapach nie wyczuwalny w trakcie pracy Rozrobiony z ciepłą wodą nie było problemu z rozpuszczeniem proszku Plamy na podsufitce Najpierw odkurzanie Plama gotowa do wyczyszczenia Czyszczę prawą stronę i na gotowo Siedzenie od strony kierowcy wydaje się czyste siedzenie trochę namokło przy przecieraniu fibrą Efekt po wyschnięciu Prawa strona wyczyszczona 5l wody w wiadrze po przetarciu połowy podsufitki i pół siedzenia Krótkie podsumowanie: Bardzo fajnie mi się pracowało z tym roztworem, nie musiałem wkładać dużo wysiłku w bonnetowanie aby uzyskać zamierzony efekt. Jak zobaczyłem jaki brud jest po wypłukaniu fibry w wiadrze po tak niewielkiej pracy to nie mam wątpliwości, że środek działa i to bardzo dobrze. 1
Dystrybutor Maxifi Opublikowano 26 Września 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Dziękujemy bardzo serdecznie za przeprowadzenie testów wraz z obszerną fotorelacją Dobra robota
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Za pare dni moja wleci
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 czas na moje testy produktu od @Maxifi , i tu z góry dziękuje za wybranie Mojej osoby na testy produktu z waszego arsenału jakim jest "Soap Free" Opisu producenta nie będę wklejał bo każdy kto chce kupić to na pewno przeczytał i wie do czego służy Czyszczona była podsufitka na pierwszy rzut oka wydawała sie być czysta ale jednak nie była (ale o tym dalej) jak widać wyżej w paru miejscach jakiś tam większy brud ale ogólnie wydaje sie być czysta i zadbana, na początek odkurzanie szczotka z włosiem po całym odkurzaniu czas na rozrobienie produktu od Maxifi dostałem produkt w pojemniczku a samego proszku było 50g. Jako dodatek dostałem wydrukowana instrukcje o produkcie oraz o sposobie użycia, jako gratis prospekt ich produktów oraz notatnik Zapach proszku chemiczny koloru białego w instrukcji był opis przygotowania produktu 1:666 ( 15ml na 2.5L, rozrobić i wodzie o temperaturze 60 stopni) dodam ze 15ml to jedna miarka ja niestety nie otrzymałem miarki tak jak koledzy wyżej. Ale Polak zawsze sobie da rade Rozrobiłem 6 gram proszku na 1L ciepłej wody, proszek dobrze sie rozpuszcza w wodzie. Sprawdziłem tez PH produktu po rozrobieniu (6g/1L) wyszło 9 Podsufitkę czyściłem 2 mikrofibrami i co chwile była wypłukana w czystej wodzie Zdjęcia przed wypłukaniem oraz woda pod koniec pracy Sufit juz czysty oraz suchy. Zrobił sie dużo jaśniejszy co tylko świadczy o tym ze "Soap Free" działa świetnie i robi to do czego został stworzony Podsumowanie: Produkt dobry przypadł mi do gustu działa dobrze robi co musi, bardzo ekonomiczny w rozrabianiu. Śmiało polecam tym co często maja styczność z bonnetowaniem a sadze ze nie będą zawiedzeni. Jak wykorzystam te 50g to na pewno kupie małe opakowanie 500g dla siebie
Fitte Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 Mega efekt, podsufitka nie wydawała się być brudna a jednak mocno odżyła. Produkt jest świetny patrząc na chociażby brudna wodę. Pryskałeś na fibrę, przecierałeś podsufitke i płukałeś w wodzie? Ja dalej czekam na szczuraaaa
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 52 minuty temu, Fitte napisał: Pryskałeś na fibrę, przecierałeś podsufitke i płukałeś w wodzie? Psikalem na fibre przecieralem przednia czesc sufitu od polowy do przedniej szyby i tylna czesc od polowy do tylnej szyby, nastepnie przetarcie sucha puszysta fibra zeby zebrac resztki produktu oraz przy okazji osuszyc. Fibre z preparatem płakałem w wodzie po kazdym kawalku, podzielilem sufit na 4 czesci. Po takim zabiegu nie przesadzam ale sufit w dotyku byl suchy ale wiadomo drzwi otwarte i sobie dosychał. No sam bym na jakies mega zajechanej przetestowal ale na razie zaden sie nie trafil a jak jest to klient mowi "nie po co czysta jest".
Dystrybutor Maxifi Opublikowano 2 Października 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 @BiałyGTi Dziękuję za przeprowadzenie testu wraz z obszerną fotorelacją Wygląda na to, że zapomnieliśmy dodać miarki, za co przepraszam. Można posługiwać się też nakrętką od próbki, która ma około 15 ml, tyle co miarka
Moderator Domel Opublikowano 3 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Dnia 1.10.2017 o 19:57, BiałyGTi napisał: "Soap Free" działa świetnie i robi to do czego został stworzony przekonałeś mnie Biorę
Arkeolowy Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Dobra konkurencja dla Excede Encapsulatora
Fitte Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 Ja również dopisuje się do testu, pacjent to podsufitka w Oplu Astra. Z góry wybaczcie za zdjęcia, brak odpowiedniego światła zrobił swoje i każde zdjęcie żyje swoim życiem. Odkurzacz w ruch i pierwszy etap mamy za sobą Kolejny etap to rozrobienie chemii, dałem około połowy miarki na 1L wody Lecimy z tematem zestaw do bonnetowania, oprócz tego było jeszcze wiaderko z letnią wodą do płukania mikrofibry Przejazd w bardzo brudnym miejscu podsufitki przy słupkach Coś tam w trakcie Woda po zrobieniu całej podsufitki Finalnie cała podsufitka Jedyne miejsce, którego nie udało mi się doczyścić, prawdopodobnie to nieusuwalny ślad od jakiejś roletki I ostatnie zdjęcie w naturalnym świetle Wnioski: Produkt wydajny, na całą podsufitke zużyłem około 7g proszku czyli 1L gotowego roztworu. Podczas pracy nie pieni się. Efekty widoczne gołym okiem, woda zmieniła kolorek, podsufitka odżyła a co za tym idzie produkt działa Było to moje pierwsze 'prawdziwe' bonnetowanie podsufitki i mam mieszane uczucia może kwestia wprawy odnośnie aplikacji. Dziękuje Maxifi za możliwość przetestowania produktu ;-)
Dystrybutor Maxifi Opublikowano 16 Października 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 Dzięki za przeprowadzenie testu wraz z fotorelacją
Rekomendowane odpowiedzi