michallyse Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Witam, od pewnego czasu borykam się z problemem jak na zdjęciach. http://ifotos.pl/z/qhrxqqp http://ifotos.pl/z/qhrxqqe 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 z tego co widzę to jest zaschnięta woda i osiada na nia kurz z drogi gruntowej typu piasek badz sucha ziemia
michallyse Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Hmm nie, nie o to mi chodzi, wyślę inne zdjęcie może bardziej przejrzyste. Chodzi o miejsce w którym nie pracują wycieraczki, jest to tak jakby tłusty granatowy nalot. Jest on na każdej szybie. http://ifotos.pl/z/qhrewww
Gold_Car Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 To nie jest tłuste, mam taki sam problem, można to myć godzinami płynem do okien i nie rusza tego płyn, tak samo glinka. Może ktoś zna pomysł w jaki sposób można to usunąć bez polerowana? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Klocek Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Kwasem . Na szybę kwas najlepszy
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Bez polerki ciezka sprawa
Gold_Car Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Hehe z tym kwasem ... świetny żart!. Kiedyś to usunąłem pastą do polerowania szyb sonaxa ale maślane że może jest inny sposób. Jeszcze cleanerem można spróbować ... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
mackoo Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Panowie, Szyba w 10 letnim aucie, niespecjalnie dbana od nowości, czym to ruszyć, Ceri Glass, UC od Megsa na Tri Colorze? Ocet, alkohol, cleanery do szyb nie działają.
alcapone154 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Tricolor na szybe za miekki. Pad filcowy i albo srodek typu ceriglass albo poprostu pasta cuttingowa i powonno dac rade.
Klocek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Kucze kwasem to. No nie żartuję. Ten syf przy uszczelce na dachu też kwasem. Tylko dobrym.
mackoo Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Dzięki za odpowiedzi, popróbuję Waszych sposobów i napiszę co z tego wyszło.
gori Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Kucze kwasem to. No nie żartuję. Ten syf przy uszczelce na dachu też kwasem. Tylko dobrym. Też mam taki tęczowy syf jakby benzyna na wodzie. Co dokładnie masz na myśli pisząc dobrym kwasem ... cytryną ? Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Klocek Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Gdzie tam cytryną. Cytryna to do herbatki. Ja sobie załatwiłem z myjni dla dużych. Używają tego do aluminium. Zbiorniki burty itp. Chyba firmy Konotek. Strasznie śmierdzi i dusi. Trzeba uważać. Ale syf przy emblemantach schodzi elegancko. Wszystko schodzi od tego kwasu
michallyse Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 A mi udało się to usunąć za pomocą dix professional
mackoo Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 5 godzin temu, michallyse napisał: A mi udało się to usunąć za pomocą dix professional Dzięki za info, kosztuje grosze, muszę poszukać w okolicy gdzie to dostanę. A którego dix'a kupiłeś, bo widzę że są różne rodzaje
Gardor Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 A może panowie wystarczy zabrać tenzi alux, rozcieńczyć i sprobować ?
mackoo Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 @Klocek pisał wyżej by użyć kwasu, więc może się to sprawdzić.
michallyse Opublikowano 11 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 Użyłem zielonego, najlepiej jest to robić w garażu, bo na wietrze szybko wysycha i nie wrzera się tak dobrze. Psiknac, pozostawić na 2-3 min i wytrzeć sucha czysta szmatką badz reczniczkami papierowymi. Czynność parę razy trzeba będzie powtórzyć aby wszystko zeszło. Trochę czasu trzeba poświęcić, ale mi się udało tym sposobem
mackoo Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Update tematu. W zeszły piątek podziałałem z szybą. Jako, że sklep detailingowy był akurat zamknięty (planowałem kupić Tenzi Alux) kupiłem w Kauflandzie środek Tytan na do szyb kominkowych. Szyba dostała następującą kombinację środków: - mycie proszkiem na bezdotyku, - ipa, - tytan, - ipa, - autoglym glass polish, - ipa, - nw z autolandu, Udało się usunąć sporo osadu, myślę, że jakby Tytan mógł poleżeć dłużej - producent zaleca nawet 60min., efekt byłby lepszy. Od środa auta nie można zauważyć osadu w ogóle, przedtem był dobrze widoczny. Z zewnątrz nadal trochę go widać, ale nie razi już tak bardzo, przejrzystość szyby bardzo wzrosła. Dwie fotki jak to teraz wygląda, fotki przed trochę wyżej:
StreamHD Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 1 godzinę temu, mackoo napisał: Szyba dostała następującą kombinację środków: - mycie proszkiem na bezdotyku, - ipa, - tytan, - ipa, - autoglym glass polish, - ipa, - nw z autolandu, K2 Nuta za kilka PLN Pierwsza lepsza szmatka nadająca się do szyby. Efekt ten sam
mackoo Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Nie wiem co ma K2 Nuta czego nie mają inne środki, ale inne glass cleanery nie miały żadnego podejścia to tego osadu
StreamHD Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Jak dobrze widzę to osad jeszcze został tak ? U mnie był identyczny, nie miałem nic innego więc tarłem tym K2. Trochę zajęła mi ta walka, ale jak mówię efekt ten sam. Syf zszedł ale nie w całości. Zostało tak jak na Twoich fotkach. Bardzo dziwne zabrudzenie skoro oparło się tylu środkom. To są resztki płynu i syf no bo to wycieraczki zgarniają tam na kupkę podczas pracy. Trzeba na bieżąco usuwać.
Klocek Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Kombinujeta jak konie tam no. Mówiłem kwasem i po sprawie a tera to na machane na machane i tak zostało.
Gold_Car Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 @StreamHD A kwas nie uszkodzi uszczelek ?Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
mackoo Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 13 godzin temu, Gold_Car napisał: @StreamHD A kwas nie uszkodzi uszczelek ? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Uszczelki zawsze warto zakleić, ja się bałem żeby kwas nie zmatowił szyby - tak ma na etykiecie Tenzi Alux.
Rekomendowane odpowiedzi