Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej szybkie pytanie czy macie jakiś sposób na usunięcie aktywnej piany, która zaschła na masce ? ( tenzi truck ), próbowałem różnych bajerów, glinka rozmazała całość ale nie schodzi, próbowałem przejechać pastą wykańczającą ale też dupa... 

Posted

Wszyscy trąbią żeby z Tenzi Truckiem obchodzić się ostrożnie, bo jest mocny, nawet bardzo doświadczeni detailerzy, a Ty pozwoliłeś mu wyschnąć na masce? :mrgreen: 

Przy okazji fajnie byłoby jakbyś nam tutaj wstawił zdjęcia.

Posted

Cleaner SG na miękkiej fibrze albo miękkim padzie, może być ręcznie i można poprawić IPą. Tak ja sobie radzę z zaschniętą chemią przy myciu w słońcu niezabezpieczonych aut (lub pod zabezpieczenie). Przypuszczam, że cleaner może być też inny, ale ten jest bez wypełniaczy.

Posted

glinka rozmazała całość ale nie schodzi, 

:oprzydały by się zdjęcia. Skoro glinka rozmazuje to to przed clenerami i pastami polerskimi próbował bym to jakoś wymyć. Prubowałeś jeszcze raz opianować tenzitrackiem?

Posted
1 godzinę temu, Michał126 napisał:

Cleaner SG na miękkiej fibrze albo miękkim padzie, może być ręcznie i można poprawić IPą. Tak ja sobie radzę z zaschniętą chemią przy myciu w słońcu niezabezpieczonych aut (lub pod zabezpieczenie). Przypuszczam, że cleaner może być też inny, ale ten jest bez wypełniaczy.

Dzięki wielkie, spróbuję zadziałać z takim zestawem :)

2 godziny temu, Kryman napisał:

Wszyscy trąbią żeby z Tenzi Truckiem obchodzić się ostrożnie, bo jest mocny, nawet bardzo doświadczeni detailerzy, a Ty pozwoliłeś mu wyschnąć na masce? :mrgreen: 

Przy okazji fajnie byłoby jakbyś nam tutaj wstawił zdjęcia.

Wyobraź sobie że tak, nagła życiowa sytuacja mnie do tego zmusiła ;-) 

2 minuty temu, piotr@sta napisał:

:oprzydały by się zdjęcia. Skoro glinka rozmazuje to to przed clenerami i pastami polerskimi próbował bym to jakoś wymyć. Prubowałeś jeszcze raz opianować tenzitrackiem?

Próbowałem ale niestety się nie spisał. 

Apropos zdjęcia: 183fc1f8e2ad8cd6med.jpg

Posted
Dnia 1.08.2017 o 14:43, Michał126 napisał:

Cleanerem zlezie, chyba że wybitnie miękki lakier. :)

Dzięki wielkie za rady, udało się z cleanerem SG i miękkim padzie :)

Posted
1 godzinę temu, jezyk05 napisał:

Dzięki wielkie za rady, udało się z cleanerem SG i miękkim padzie :)

Całe szczęście :good: