jezyk05 Posted August 1, 2017 Report Posted August 1, 2017 Hej szybkie pytanie czy macie jakiś sposób na usunięcie aktywnej piany, która zaschła na masce ? ( tenzi truck ), próbowałem różnych bajerów, glinka rozmazała całość ale nie schodzi, próbowałem przejechać pastą wykańczającą ale też dupa...
Kryman Posted August 1, 2017 Report Posted August 1, 2017 Wszyscy trąbią żeby z Tenzi Truckiem obchodzić się ostrożnie, bo jest mocny, nawet bardzo doświadczeni detailerzy, a Ty pozwoliłeś mu wyschnąć na masce? Przy okazji fajnie byłoby jakbyś nam tutaj wstawił zdjęcia.
Michał126 Posted August 1, 2017 Report Posted August 1, 2017 Cleaner SG na miękkiej fibrze albo miękkim padzie, może być ręcznie i można poprawić IPą. Tak ja sobie radzę z zaschniętą chemią przy myciu w słońcu niezabezpieczonych aut (lub pod zabezpieczenie). Przypuszczam, że cleaner może być też inny, ale ten jest bez wypełniaczy.
piotr@sta Posted August 1, 2017 Report Posted August 1, 2017 Cytuj glinka rozmazała całość ale nie schodzi, przydały by się zdjęcia. Skoro glinka rozmazuje to to przed clenerami i pastami polerskimi próbował bym to jakoś wymyć. Prubowałeś jeszcze raz opianować tenzitrackiem?
jezyk05 Posted August 1, 2017 Author Report Posted August 1, 2017 1 godzinę temu, Michał126 napisał: Cleaner SG na miękkiej fibrze albo miękkim padzie, może być ręcznie i można poprawić IPą. Tak ja sobie radzę z zaschniętą chemią przy myciu w słońcu niezabezpieczonych aut (lub pod zabezpieczenie). Przypuszczam, że cleaner może być też inny, ale ten jest bez wypełniaczy. Dzięki wielkie, spróbuję zadziałać z takim zestawem 2 godziny temu, Kryman napisał: Wszyscy trąbią żeby z Tenzi Truckiem obchodzić się ostrożnie, bo jest mocny, nawet bardzo doświadczeni detailerzy, a Ty pozwoliłeś mu wyschnąć na masce? Przy okazji fajnie byłoby jakbyś nam tutaj wstawił zdjęcia. Wyobraź sobie że tak, nagła życiowa sytuacja mnie do tego zmusiła ;-) 2 minuty temu, piotr@sta napisał: przydały by się zdjęcia. Skoro glinka rozmazuje to to przed clenerami i pastami polerskimi próbował bym to jakoś wymyć. Prubowałeś jeszcze raz opianować tenzitrackiem? Próbowałem ale niestety się nie spisał. Apropos zdjęcia:
Michał126 Posted August 1, 2017 Report Posted August 1, 2017 Cleanerem zlezie, chyba że wybitnie miękki lakier.
Moderator Domel Posted August 1, 2017 Moderator Report Posted August 1, 2017 zacznij od zmywacza silikonu
jezyk05 Posted August 6, 2017 Author Report Posted August 6, 2017 Dnia 1.08.2017 o 14:43, Michał126 napisał: Cleanerem zlezie, chyba że wybitnie miękki lakier. Dzięki wielkie za rady, udało się z cleanerem SG i miękkim padzie
Michał126 Posted August 6, 2017 Report Posted August 6, 2017 1 godzinę temu, jezyk05 napisał: Dzięki wielkie za rady, udało się z cleanerem SG i miękkim padzie Całe szczęście
Recommended Posts