Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam Triumpha Speed Triple z silnikiem w czarnym macie. Co mogę na niego nałożyć żeby lepiej wyglądał i ewentualnie mniej się brudził? Jakieś tam środki znalazłem ale tutaj jest dodatkowo temperatura jak to w motocyklu.

• 2 weeks later...
Posted

Harley - Davidson ma w swojej ofercie dedykowany środek do czarnych, matowych silników - Engine Brightener, ale cena jest jakaś kosmiczna 116 złotych za 311 ml. Pewnie podobną robotę zrobi WD - 40 albo Brunox Turbo Spray - do konserwacji broni palnej (tam też są matowe elementy), ale szczerze mówiąc, nie wiem jak zachowałyby się te preparaty przy wysokich temperaturach, w dodatku mogłyby być lepkie, a więc szybko łapać kurz itd.; no i takie rozwiązanie wydaje się mało profesjonalne, wręcz partyzanckie.  Może warto spróbować z woskami w sprayu przeznaczonymi do lakierów matowych, ale znowuż ten sam problem - temperatura... LWG ;)

• 1 month later...
Posted

Liczyłem że ktoś już to przerabial... Znalazłem taki wosk s100 i coś od chemical guys ale nigdzie nie ma napisane że wytrzymają temperaturę.

Posted

a moze finish kare hi temp, w założeniu był to produkt bodajże do przemysłu i samolotów, a w swojej charakteryzacji jest temp topnienia 250C więc czemu nie spróbować :)
Dodatkowo próbki są nie droższe niż 35zł