ded Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2017 Mam Triumpha Speed Triple z silnikiem w czarnym macie. Co mogę na niego nałożyć żeby lepiej wyglądał i ewentualnie mniej się brudził? Jakieś tam środki znalazłem ale tutaj jest dodatkowo temperatura jak to w motocyklu.
Kaliber93mm Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Harley - Davidson ma w swojej ofercie dedykowany środek do czarnych, matowych silników - Engine Brightener, ale cena jest jakaś kosmiczna 116 złotych za 311 ml. Pewnie podobną robotę zrobi WD - 40 albo Brunox Turbo Spray - do konserwacji broni palnej (tam też są matowe elementy), ale szczerze mówiąc, nie wiem jak zachowałyby się te preparaty przy wysokich temperaturach, w dodatku mogłyby być lepkie, a więc szybko łapać kurz itd.; no i takie rozwiązanie wydaje się mało profesjonalne, wręcz partyzanckie. Może warto spróbować z woskami w sprayu przeznaczonymi do lakierów matowych, ale znowuż ten sam problem - temperatura... LWG
ded Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Liczyłem że ktoś już to przerabial... Znalazłem taki wosk s100 i coś od chemical guys ale nigdzie nie ma napisane że wytrzymają temperaturę.
Gozdziu23 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 a moze finish kare hi temp, w założeniu był to produkt bodajże do przemysłu i samolotów, a w swojej charakteryzacji jest temp topnienia 250C więc czemu nie spróbować Dodatkowo próbki są nie droższe niż 35zł
Rekomendowane odpowiedzi