Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Mam do Was pytanie dotyczące wewnętrznych plastików - czym czyścicie bardzo mocno zabrudzone? mam kilku "pacjentów" gdzie użytkowani są przez leśnika, budowlańców i zabrudzenia są naprawdę mocne. Dla swojego świętego spokoju chciałbym sprawdzić czym to najlepiej wyczyścić tak , aby wiedzieć na przyszłość być może innym ten temat też pomoże:) ( detailingiem zajmuje się hobbystycznie). Próbowałem zmyć APC w stężeniu 1:10:?:, w niewidocznym miejscu, ale niestety nic nie ruszyło. Poza tym nie chce uszkodzić samego plastiku:idea:. Postaram się wrzucić fotę jak te zabrudzenia wyglądają. Z góry dzięki za pomoc.

Posted
21 godzin temu, Antill_Moon napisał:

Cześć,

Mam do Was pytanie dotyczące wewnętrznych plastików - czym czyścicie bardzo mocno zabrudzone? mam kilku "pacjentów" gdzie użytkowani są przez leśnika, budowlańców i zabrudzenia są naprawdę mocne. Dla swojego świętego spokoju chciałbym sprawdzić czym to najlepiej wyczyścić tak , aby wiedzieć na przyszłość być może innym ten temat też pomoże:) ( detailingiem zajmuje się hobbystycznie). Próbowałem zmyć APC w stężeniu 1:10:?:, w niewidocznym miejscu, ale niestety nic nie ruszyło. Poza tym nie chce uszkodzić samego plastiku:idea:. Postaram się wrzucić fotę jak te zabrudzenia wyglądają. Z góry dzięki za pomoc.

Nie napisałeś jakie APC używasz ?

Excede APC 1:10 powinno iść , ma dosyć sporą moc . Sam do wnętrza używam 1:20 dla słabych zabrudzeń  a dla cięższych od 1:10 - 1:15 i wszystko ładnie schodzi ;)

Posted
Nie napisałeś jakie APC używasz ?
Excede APC 1:10 powinno iść , ma dosyć sporą moc . Sam do wnętrza używam 1:20 dla słabych zabrudzeń  a dla cięższych od 1:10 - 1:15 i wszystko ładnie schodzi

Używam ADBL APC PRO. Nie chciałem zwiększać stężenia z obawy na możliwe zmatowienie lub degradacje powierzchni plastiku.

Zrobię tak:

Zwiększe stężenie Adbl tak jak napisałeś i równolegle zamówię Excede Bulldozer - porównam efekty.

Poniżej zdjęcia powierzchni.66d9a817f11012a76e2854a00e3c4714.jpgd6e4e885dc15c0b1dab8d4d6d3641a86.jpg

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Posted

A ja obstawiam że to jest mechaniczne uszkodzenie powierzchni plastiku i nie wyczyścisz tego . Ale mogę się mylić bo to tylko zdjęcia.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Posted
A ja obstawiam że to jest mechaniczne uszkodzenie powierzchni plastiku i nie wyczyścisz tego . Ale mogę się mylić bo to tylko zdjęcia.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Mechaniczne uszkodzenia też są i masz racje że zdjęcia nie są dobre w 100%

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

• 1 year later...
Posted

Hej, wątek ucichł, a jestem ciekawy rozwiązania. Jak w końcu sprawa się zakończyła? 🙂

• Nie lubię 1
Posted

@PWE I myślisz, że po 2 latach dostaniesz odpowiedź od kogoś, kto wszedł tu na forum zapytać tylko o tą jedną rzecz i więcej się nie odzywał w żadnym wątku?
Ludzie, myślcie trochę, testów różnych APC jest sporo na forum...