Antill_Moon Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Cześć, Mam do Was pytanie dotyczące wewnętrznych plastików - czym czyścicie bardzo mocno zabrudzone? mam kilku "pacjentów" gdzie użytkowani są przez leśnika, budowlańców i zabrudzenia są naprawdę mocne. Dla swojego świętego spokoju chciałbym sprawdzić czym to najlepiej wyczyścić tak , aby wiedzieć na przyszłość być może innym ten temat też pomoże ( detailingiem zajmuje się hobbystycznie). Próbowałem zmyć APC w stężeniu 1:10, w niewidocznym miejscu, ale niestety nic nie ruszyło. Poza tym nie chce uszkodzić samego plastiku. Postaram się wrzucić fotę jak te zabrudzenia wyglądają. Z góry dzięki za pomoc.
Grzechu23 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Skoro próbowałeś APC z 1:10 i nic nie ruszyło, to osobiście spróbowałbym np z 1:4
Gesiu_15 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 21 godzin temu, Antill_Moon napisał: Cześć, Mam do Was pytanie dotyczące wewnętrznych plastików - czym czyścicie bardzo mocno zabrudzone? mam kilku "pacjentów" gdzie użytkowani są przez leśnika, budowlańców i zabrudzenia są naprawdę mocne. Dla swojego świętego spokoju chciałbym sprawdzić czym to najlepiej wyczyścić tak , aby wiedzieć na przyszłość być może innym ten temat też pomoże ( detailingiem zajmuje się hobbystycznie). Próbowałem zmyć APC w stężeniu 1:10, w niewidocznym miejscu, ale niestety nic nie ruszyło. Poza tym nie chce uszkodzić samego plastiku. Postaram się wrzucić fotę jak te zabrudzenia wyglądają. Z góry dzięki za pomoc. Nie napisałeś jakie APC używasz ? Excede APC 1:10 powinno iść , ma dosyć sporą moc . Sam do wnętrza używam 1:20 dla słabych zabrudzeń a dla cięższych od 1:10 - 1:15 i wszystko ładnie schodzi
Antill_Moon Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Nie napisałeś jakie APC używasz ? Excede APC 1:10 powinno iść , ma dosyć sporą moc . Sam do wnętrza używam 1:20 dla słabych zabrudzeń a dla cięższych od 1:10 - 1:15 i wszystko ładnie schodzi Używam ADBL APC PRO. Nie chciałem zwiększać stężenia z obawy na możliwe zmatowienie lub degradacje powierzchni plastiku. Zrobię tak:Zwiększe stężenie Adbl tak jak napisałeś i równolegle zamówię Excede Bulldozer - porównam efekty.Poniżej zdjęcia powierzchni.Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Gold_Car Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 A ja obstawiam że to jest mechaniczne uszkodzenie powierzchni plastiku i nie wyczyścisz tego . Ale mogę się mylić bo to tylko zdjęcia. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Antill_Moon Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 A ja obstawiam że to jest mechaniczne uszkodzenie powierzchni plastiku i nie wyczyścisz tego . Ale mogę się mylić bo to tylko zdjęcia. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Mechaniczne uszkodzenia też są i masz racje że zdjęcia nie są dobre w 100% Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
PWE Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Hej, wątek ucichł, a jestem ciekawy rozwiązania. Jak w końcu sprawa się zakończyła? 1
barto125 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 @PWE I myślisz, że po 2 latach dostaniesz odpowiedź od kogoś, kto wszedł tu na forum zapytać tylko o tą jedną rzecz i więcej się nie odzywał w żadnym wątku? Ludzie, myślcie trochę, testów różnych APC jest sporo na forum...
Rekomendowane odpowiedzi