Danielck33 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam panowie panie mam zapytanie do znawców tematu czym można usunąć takie rysy. Próbowałem delikatnie papierem 2000 futrem różnymi panami i nic i tak jest na całym audi. Rysy nie znikają tylko wyglądają jak by były klarem zalane Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Witam panowie panie mam zapytanie do znawców tematu czym można usunąć takie rysy. Próbowałem delikatnie papierem 2000 futrem różnymi panami i nic i tak jest na całym aucie. Rysy nie znikają tylko wyglądają jak by były klarem zalane Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Bliźniak Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Nie chcę kolegi martwić, ale wygląda , że auto malowane szpachla niedotarta i wszystko zalakierowane . W takim wypadku chyba polerka nic nie da.
Danielck33 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Malowane raczej nie było bo jest około 100milionów. Przed polerowaniem czuć rysy a właśnie po polerce tak jak by się klarem zalewaly. Dodam że wszystko robione maszyną DA Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Może ktoś doradzi jakie pasty i pady. Dziś próbowałem Flexipads pro wpół i pasty Koch power cut, i rupes zephir na tym samym padzieWysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Fredi88 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Jak dla mnie wygląda jakby szpachel siadł. Choć dziwna sytuacja skoro 100 mikronów pokazuje. Jak lakier jest mokry to też rysy widać?
Danielck33 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Na mokrym nic nie widać. Ale to też nie jest na jednym elemencie tylko na całym aucie. Szkoda że nie mam zdjęć z przed i po polerowaniuWysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Michał126 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Po pierwsze, to nie wierzę, że nic nie schodzi. A po drugie, to to będą normalne rysy, tylko z wygładzonymi krawędziami od papieru. Próbowałbym ciąć dalej, a jak się boisz, to porobić delikatnie zaprawki samym klarem, całość wyrównać i dopiero zapolerować.
Danielck33 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Schodzę rysy tylko tak jak piszesz są krawędzie wygładzone i ich prawie nie czuć. Może polecił byś jakieś pasty i padyWysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Michał126 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Nie podejmuję się, pytaj mądrzejszych
mbieniek Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Z tego jak te rysy zaginają światło wynikałoby że są powierzchniowe. Ale to ze zdjęcia trudno cokolwiek napisać. Jeśli czuć pod paznokciem, to masz rozwiązanie. Atakuj papierem, 10 mikronów możesz zdjąć. Wybierz sobie jedno miejsce w mało widocznym miejscu i tam przeprowadzaj próby. Pasty nie są tu problemem, ewentualnie siła pada w połączeniu z maszyną. Jakie to DA?
Danielck33 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Pokera Klausa DB-5800Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi