Gibon86 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Co do piaskowania ostatnio wiozłem 17 od subaru imprezy Piaskowanie + Malowanie proszkowe zapłaciłem 280zł (cena wydaje się dobra). Aha i wyszło na lux kolor czarny mat.
malkolm Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 a ja na twoim miejscu zrobił bym coś takiego malowane środki i pierwszy plan polerowanie, do polerowania radzę kupić polerkę i papier na rzepy, na początek dobrze się sprawdzi, do tego polerka przyda ci się do końcowej pracy przy polerowaniu filcem, no i będziesz miał czym o lakier na aucie dbać a jeśli po zdarciu lakieru zobaczysz że wżery są za głębokie to dasz do malowania
pro rider Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Jeśli ktoś nigdy nie miał polerowanych felg, nie wie ile zachodu kosztuje aby je utrzymać w stanie idealnym (mowa o aluminium nie pokrytym lakierem bezbarwnym).
malkolm Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 pro rider, nie ma z tym tak dużo zachodu. tylko po każdym myciu trzeba wytrzeć do sucha i ze 3 razy w roku jakąś pastą delikatnie pociągnąć. a myć najlepiej woda z szarym mydłem, ja na ten sezon zamówiłem sobie Meguiar's Hot Rims Aluminium Wheel Cleaner , zobaczymy czy daje radę
pro rider Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Miałem troszkę felg polerowanych w swoim życiu i naprawdę jest co robić (chyba że ja jestem zbyt pedantyczny) wszystkie te felgi były polerowane i uwierz mi nie wystarczy 3 razy w roku przepolerować je pastą polerska.
fernando Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 pro rider, zdjęcia przedstawiają Twoje koła?
Pzwmichu Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 u mnie na wiosce odnowienie felg (piaskowanie, szpachlowanie i malowanie) kosztuje 350zł w piątek zawiozłem mocno sfatygowane 17" do renowacji. Jak będą gotowe pokażę zdjęcia
malkolm Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Miałem troszkę felg polerowanych w swoim życiu i naprawdę jest co robić (chyba że ja jestem zbyt pedantyczny) wszystkie te felgi były polerowane i uwierz mi nie wystarczy 3 razy w roku przepolerować je pastą polerska. ja nie stosowałem pasty polerskiej a pasty do zabezpieczania i polerowania aluminium i chromu z K2, bardzo fajny produkt i na 3 miesiące zabezpiecza powierzchnię że woda po niej spływa jak po wosku. teraz zamówiłem megsa zobaczymy jak sobie poradzi. na forum mazdy byli goście że myli felgi polerowane płynem do mycia naczyń albo szyb przez 2 lata i podobno i tak źle nie wyglądały piękne te brabusy, podobne do moich enkei
pro rider Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 pro rider, zdjęcia przedstawiają Twoje koła? Tak Odnośnie mycia to świetnie się sprawdza woda z płynem do naczyń (ludwik), ale wiadomo jakie warunki panują w PL (aluminium szybko się utlenia).
Afi Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Łoooh... Jeden dzień mnie nie było a tu temat obrósł w posty jak polana w maki Malkolm - polerkę już mam w postaci Makity 9227CB. Ale tym spoleruję tylko tą "wierzchnią" warstwę, tzn. nie wjadę nią w szczeliny między "ramionkami". Także i tak będę się musiał zaopatrzyć w jakąś wiertarę z filcem. Kwestia w tym, żeby mi tarczy nie pocharatało na tych "ramiączkach"... Bo jeśli felgi by były pełne i tylko z małymi otworami, jak wcześniej jest pokazane to nie było by większego kłopotu
malkolm Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Afi, dlatego ja ci proponuje pomalowanie na przykład na czarno przestrzeni pomiędzy ramionami, nie będziesz musiał polerować, a wygląda to dość przyzwoicie .
kojak Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 pro rider, sam te felgi polerowałeś ?
Afi Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Afi, dlatego ja ci proponuje pomalowanie na przykład na czarno przestrzeni pomiędzy ramionami, nie będziesz musiał polerować, a wygląda to dość przyzwoicie I to może być pomysł...
malkolm Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Afi, dlatego ja ci proponuje pomalowanie na przykład na czarno przestrzeni pomiędzy ramionami, nie będziesz musiał polerować, a wygląda to dość przyzwoicie I to może być pomysł... tylko że musisz je wypiaskować i pomalować przed polerowaniem
pro rider Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 pro rider, sam te felgi polerowałeś ? Tak
Afi Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 tylko że musisz je wypiaskować i pomalować przed polerowaniem Damn... Nic tu widzę bez piaskowania nie przejdzie
michallus Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 A jaki będzie efekt jak po polerowaniu pryśniemy lakierem bezbarwnym ?
michallus Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Na tyle mocno że nie warto lakierować ?
malkolm Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Na tyle mocno że nie warto lakierować ? tak, i na dodatek ten lakier nie za bardzo zechce się trzymać, myślę że w niedługim czasie może odlecieć
pro rider Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Na tyle mocno że nie warto lakierować ? Nie ma tragedii, i oczywiście bezbarwny piecowo.
malkolm Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 pro rider, a malowałeś kiedyś?? widziałeś takie felgi po 2 latach użytkowania??
pro rider Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Tak, miałem nakładany bezbarwny piecowo na wypolerowane felgi. Miałem je na aucie przez rok i zero problemu. Możliwe, że miałeś do czynienia z bezbarwnym nakładanym ''normalnie''.
malkolm Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 pro rider, widziałem fotki takich felg, bodajże na forum mazdy, nie ładnie to wyglądało.
miHoo79 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Poleruj tez mialem problem z moimi i robilem wszystko recznie bez zadnych maszyn podstawa to cierpliwosc i to duza przed: Nalozenie scansola: wstepne efekty: i koniec: Byly to moje pierwsze fele i wyszly jak wyszly ale nabralem przy nich troche doswiadczenia i teraz idzie juz duzo latwiej i efekty sa tez zacniejsze
Rekomendowane odpowiedzi