Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Posiadam felgi BBS Speedline 7,5x 18" - felgi dwuczęściowe, skręcane, ranty toczone CNC i malowane bezbarwnym - tyle że posiadają drobne ubytki, schodzi klar.

Ogólnie to rotory są OK, tylko te ranty, każdy odprysk powoduje postępującą korozje amelinium ;) co wygląda fatalnie.

Zależy na przywróceniu oryginalnego wyglądy, jednak nie wiem czy to możliwe ze względu na toczone ranty CNC, rozważam kolory shadow/grafit, super chrom, lub srebrny jak w oryginale.

Jaką metodę renowacji wybrać ?

Całość do pieca na jeden kolor, oczywiście rozkręcone

rotory piecowo/ranty polerowane - tego się boje że ciągle będę z pastą biegał i polerował....

Firmy które malują piecowo boją się rozkręcania, dzwoniłem w pare miejsc i mało entuzjastycznie byli nastawieni.

Kolejna rzecz to koszt ~1000, serio musi tyle kosztować ?

Poniżej foty oraz efekt finalny jaki chciałbym osiągnąć.

Felgi ładne, ale lekki dramat z naprawą....

1_medium.jpg

Posted

Napisz do facebooku do wheelwide albo metal hunters i ci rozkręcą i malują piecowo chyba 200 od koła

Jak chcesz ranty w polerke, to tak będziesz biegał z pastą i polerował kwestia przyzwyczajenia po kazdym myciu pasta w ruch

Posted

Przetoczyć ranty na cnc to nie jakiś problem, są firmy które to robią. Mam felgi w podobnym stanie a nawet gorsze bo pełno zadziorów od krawężników. Też nie miałem kasy żeby zrobić profi renowację, więc dogadałem się w firmie żeby na cnc zebrali mi tylko te zadziory i wyprostowali dwie felgi. Wyszło nie całe 200 zł. Za przetoczenie całego rant pewnie wyjdzie więcej, ale jak rotory są ok to na twoim miejscu rozkręciłbym sam te felgi i dał same rotory do toczenia i w bezbarwny proszek. Powinno wyjść taniej a będzie jak oryginał.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Posted

Jeśli ta felga jest skręcana to raczej nie przetoczysz tego po rozkręceniu gdyż rant jest elementem bębna, min . bbs rc tak ma.