Jump to content

Wżery - Po ptasich odchodach..

Recommended Posts

Witam. Mam takie problem otóż poprzedni właściciel nie mył na czas samochodu :wallbash::thumbdown: i na masce są wżery po ptasich odchodach, ma ktos jakiś pomysł jak to zatuszować czy po prostu usunąć ? :o Myślałem nad polerką ale nie wiem czy to coś pomoże :/

Przepraszam za jakość zdjęć :/ ale w garażu bez światła i kół stoi :)

Bardzo proszę o pomoc, bo po nawoskowaniu itd. to srasznie widać tak się jakby błyszczy i wstyd :/

wzerrapng_ashssqp.png

wzeerra-2_ashssqw.png

[ref]Alfa47[/ref], jeżeli ręcznie UC nie da rady to maszynowo polerką, jeśli nie zejdzie od cięcia to papier 2000 i wyprowadzić maszynowo. Tylko jak nigdy nie miałeś polerki w ręku i nie "papierowałeś" a jeszcze miernika nie masz, to daj to komuś co się na tym zna bo bałagan możesz sobie zrobić.

• 3 weeks later...

kiedyś użerałem się z takimi śladami na aucie znajomego:

Papier 2000-2500-3000, potem menzerna 1100, 2500, 4000 i było malina ;)

To były bardzo głębokie wżery choć auto było myte po 2dniach od "aplikacji" ptasich odchodów ;) sama pasta nie dawała rady.

• 4 years later...

Witam, odświeżę trochę temat, ponieważ przeglądając forum domniemam, że na dachu mojego pojazdu posiadam właśnie wżery proszę o ewentualne potwierdzenie mojego domysłu.
Dodatkowo po ostatnim umyciu auta pojawiły się białe chropowate kropki na masce oraz lewej stronie nadkola i tutaj nie mam zielonego pojęcia co to jest i jak się zabrać do usuwania tej materii.
Proszę o waszą pomoc.

IMG_20210506_180627 (1).jpg

Kropki (1).jpg

Kropki 1 (1).jpg

Przy tym stanie lakieru to masz tam ptasie guano, wżery po waterspotach, pewnie multum innych osadów, żywic, rys i oksydacji.

Konkretna koretka lakieru tu jest wskazana jeśli chcesz dbać o wygląd auta.