Alfa47 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Witam. Mam takie problem otóż poprzedni właściciel nie mył na czas samochodu i na masce są wżery po ptasich odchodach, ma ktos jakiś pomysł jak to zatuszować czy po prostu usunąć ? Myślałem nad polerką ale nie wiem czy to coś pomoże Przepraszam za jakość zdjęć ale w garażu bez światła i kół stoi Bardzo proszę o pomoc, bo po nawoskowaniu itd. to srasznie widać tak się jakby błyszczy i wstyd
hardy_pol Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Miałem podobnie. Najpierw próbowałem cleaner'em to tylko delikatnie zeszło. Polerka w ruch i poszło po samej paście finiszowej PS. Chyba że clar już odchodzi od bazy bo i takie coś widziałem
Alfa47 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 najgorzej nie mam polerki Czytałem że można to zrobić papierem wodnym albo Meguiars Ultimate Compound też radzi coś.. później planuję Cleaner Angelwax'a i Wosk FK Hi-Temp
hardy_pol Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Ale po papierku i tak polerka i to maszynowa bo ręcznie będzie ciężko to wyciągnąć. Jak nie masz maszyny to spróbuj UC na jakimś aplikatorze ściernym ew. jakaś silniejsza pasta
Dante05 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 [ref]Alfa47[/ref], jeżeli ręcznie UC nie da rady to maszynowo polerką, jeśli nie zejdzie od cięcia to papier 2000 i wyprowadzić maszynowo. Tylko jak nigdy nie miałeś polerki w ręku i nie "papierowałeś" a jeszcze miernika nie masz, to daj to komuś co się na tym zna bo bałagan możesz sobie zrobić.
Alfa47 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 raczej ręcznie nie ma sensu, bo nie zejdzie w 98% na pewno. I tak właściwie to ten UC jest dobry czy jakiś inny środek ? Poszukam jeszcze innych opcji czy coś
batinta Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Do ręcznego korygowania drobnych urazów jest niezastąpiony. Daje radę na germanie. Mozna to przelecieć papierkiem 3000. Mniej roboty a uc to wyprowadzisz.
Alfa47 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 No ale recznie usune tez te ryski po papierze ? Nie jestem pewien czy robic to samemu ręcznie czy oddać to do studia detailingowego
czarny_vw Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 kiedyś użerałem się z takimi śladami na aucie znajomego: Papier 2000-2500-3000, potem menzerna 1100, 2500, 4000 i było malina To były bardzo głębokie wżery choć auto było myte po 2dniach od "aplikacji" ptasich odchodów sama pasta nie dawała rady.
Gregoriuss Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Witam, odświeżę trochę temat, ponieważ przeglądając forum domniemam, że na dachu mojego pojazdu posiadam właśnie wżery proszę o ewentualne potwierdzenie mojego domysłu. Dodatkowo po ostatnim umyciu auta pojawiły się białe chropowate kropki na masce oraz lewej stronie nadkola i tutaj nie mam zielonego pojęcia co to jest i jak się zabrać do usuwania tej materii. Proszę o waszą pomoc.
Syrio Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Przy tym stanie lakieru to masz tam ptasie guano, wżery po waterspotach, pewnie multum innych osadów, żywic, rys i oksydacji. Konkretna koretka lakieru tu jest wskazana jeśli chcesz dbać o wygląd auta.
Rekomendowane odpowiedzi