Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cały czas zastanawiam się co znaczy: "Preparat do poprawek po rozkonserwowaniu".

Co to jest to "rozkonserwowanie" ;)

Domyślam się, że to swego rodzaju QD, ale produktu zupełnie nie znam.

Wolałbym użyć coś znanego z QD czy to Megsa, PB, CG itp. czy coś z wyższej półki cenowej jak Zymol czy Swisswax oczywiście jeżeli o QD chodzi.

Posted

Poczytałem specyfikację i kartę charakterystyki dostępne na stronie tego produktu i - moim zdaniem - będzie on usuwał wosk z lakieru. Z karty charakterystyki wynika, że produkt może zawierać nawet 40% benzyny ciężkiej, a tego chyba żaden wosk nie wytrzyma. Ale to oczywiście tylko moje czysto teoretyczne dywagacje. :D

Posted
Postaram się w następnym tygodniu przeprowadzić test tego produktu (znajomy dostarczył mi 5L).

Podziel jakiś element na pół i przypatrz się, polej wodą - sam jestem ciekawy co to za dziwoląg ;)

Posted
Postaram się w następnym tygodniu przeprowadzić test tego produktu (znajomy dostarczył mi 5L).

Podziel jakiś element na pół i przypatrz się, polej wodą - sam jestem ciekawy co to za dziwoląg ;)

Preparat sprawdzę na klapie bagażnika pokrytej woskiem 3M (postaram się pstryknąć parę fotek).

Posted

myślę że to może być produkt do czyszczenia i usuwania tłustych plam itp, do czyszczenia nowych aut po zakupie,