Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szanowne grono forumowiczów!

zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze oświetlenia do pracy w różnym charakterze o którym poniżej .

Na początek mała charakterystyka, wszystkich źródeł światła będę wykorzystywał do pracy przy detailingu . Amatorska częstotliwość to jedno auto w tygodniu tj pełna korekta , czyszczenie pranie wnętrza, myślę ze cena też nie powinna być zbyt wygórowana bo to jednak amatorka a nie profesjonalne studio . Pragnę też dodać że przetrzepałem trochę forum ale mam kilka konkretnych pytań.

Przejdźmy do precyzyjnego określenia :

1) Lampa + statyw do oświetlenia ogólnego podczas korekty? Najwięcej pozytywnych opinii zbiera lampa HQI z detailingcars jednak cena to 288 zł na dzień dzisiejszy.

2) latarka inspekcyjna : góruje Led Senser lub Monello , lecz mając na uwadzę amatorską robotę trochę szkoda wydać te prawie 250 zł .

3) Lampa do oświetlenia wnętrza pojazdu , skorzystam z forumowych rad i sam zbuduję na szybko jakiś uchwyt ale myślę jaką lampę wybrać.

4) Czołówka ułatwiająca pracę wewnątrz pojazdu- Mactronic?

Prosiłbym o wypowiedzi.

Posted

czołówka może być nawet biedronkowa mam 2 świecą jak wściekłe +akumlatorki

do amatorskiej.korekty wystarcza 2 halogeny na statywie 2x 400 tez takie mam kolo 100 zl dałem

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Posted

Lampa do wnętrza kupiona. Oprawa z leroya na dwie t8 36 w

Kupiłem od razu osramy zimna barwa świetlówki mega przeceny

Posted

1. Ja ostatnio testowałem zestaw: statyw mikrofonowy+naświetlacz led jako oświetlenie ogólne. Super opcja bo możesz lampę regulować jak chcesz w zakresie od 0 do nieco ponad 2 metrów

2. Latarka może być każda o mocy od 1W (telefon jest niewygodny) chodzi o jak najmniejszą powierzchnię świecenia- każda dioda led takie warunki spełnia.

3. Zestaw z punktu 1 daje radę. Do cięższych lamp można dodać woreczek piasku jako przeciwwaga.

4. Tak jak punkt 2. Każda w miarę mocna.