Crasher Posted January 27, 2017 Report Posted January 27, 2017 Szanowne grono forumowiczów! zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze oświetlenia do pracy w różnym charakterze o którym poniżej . Na początek mała charakterystyka, wszystkich źródeł światła będę wykorzystywał do pracy przy detailingu . Amatorska częstotliwość to jedno auto w tygodniu tj pełna korekta , czyszczenie pranie wnętrza, myślę ze cena też nie powinna być zbyt wygórowana bo to jednak amatorka a nie profesjonalne studio . Pragnę też dodać że przetrzepałem trochę forum ale mam kilka konkretnych pytań. Przejdźmy do precyzyjnego określenia : 1) Lampa + statyw do oświetlenia ogólnego podczas korekty? Najwięcej pozytywnych opinii zbiera lampa HQI z detailingcars jednak cena to 288 zł na dzień dzisiejszy. 2) latarka inspekcyjna : góruje Led Senser lub Monello , lecz mając na uwadzę amatorską robotę trochę szkoda wydać te prawie 250 zł . 3) Lampa do oświetlenia wnętrza pojazdu , skorzystam z forumowych rad i sam zbuduję na szybko jakiś uchwyt ale myślę jaką lampę wybrać. 4) Czołówka ułatwiająca pracę wewnątrz pojazdu- Mactronic? Prosiłbym o wypowiedzi.
gacuus Posted January 27, 2017 Report Posted January 27, 2017 czołówka może być nawet biedronkowa mam 2 świecą jak wściekłe +akumlatorki do amatorskiej.korekty wystarcza 2 halogeny na statywie 2x 400 tez takie mam kolo 100 zl dałem Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Crasher Posted January 27, 2017 Author Report Posted January 27, 2017 Lampa do wnętrza kupiona. Oprawa z leroya na dwie t8 36 w Kupiłem od razu osramy zimna barwa świetlówki mega przeceny
MTfoto Posted January 27, 2017 Report Posted January 27, 2017 1. Ja ostatnio testowałem zestaw: statyw mikrofonowy+naświetlacz led jako oświetlenie ogólne. Super opcja bo możesz lampę regulować jak chcesz w zakresie od 0 do nieco ponad 2 metrów 2. Latarka może być każda o mocy od 1W (telefon jest niewygodny) chodzi o jak najmniejszą powierzchnię świecenia- każda dioda led takie warunki spełnia. 3. Zestaw z punktu 1 daje radę. Do cięższych lamp można dodać woreczek piasku jako przeciwwaga. 4. Tak jak punkt 2. Każda w miarę mocna.
Recommended Posts