Mexes123 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Mam i jest Pracowałeś już tą maszyną z backplate'ami od flexi? I ten mniejszy backplate 75mm także będzie poprawnie pracował? (Sorki za moją nadgorliwość , ale wole się upewnić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone154 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 @Swift Jakies wiesci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Dzisiaj chwile przetestowałem, jest to moja pierwsza polerka więc dużo nie mogę powiedzieć. Spróbowałem z Koch Heavy Cut (lakier VW) i padem z microfibry średnim (nie cuttingowym), ale i tak efekt cięcia był . Spróbowałem z mały bp 75mm i twardą gąbką i nie było problemów żadnych niepokojących wibracji. W przyszłym tygodniu biorę się za Swifta, postaram się o kilka fotek. Za 300zł mam polerkę i dwa BP od Flexi 125 i 75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dzisiaj chwile przetestowałem, jest to moja pierwsza polerka więc dużo nie mogę powiedzieć. Spróbowałem z Koch Heavy Cut (lakier VW) i padem z microfibry średnim (nie cuttingowym), ale i tak efekt cięcia był . Spróbowałem z mały bp 75mm i twardą gąbką i nie było problemów żadnych niepokojących wibracji. W przyszłym tygodniu biorę się za Swifta, postaram się o kilka fotek. Za 300zł mam polerkę i dwa BP od Flexi 125 i 75 Możesz podesłać co to za BP z Flexi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Z gwintem 5/16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Kupiłem maszyne i BP 80mm, niestety po założeniu tego bp mam bardzo duże wibracje na maszynie, jest to moja pierwsza DA, wiec nie wiem od czego to może być ? Na większym bp bez problemu, pady Booski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Wibracje spowodowane są przez małą wagę BP. Każda maszyna DA na mimośrodzie ma tak dobraną przeciwwagę, aby wibracje były jak najmniejsze. Zmieniając BP diametralnie inny niż oryginalny (zupełnie inna waga BP) należy liczyć się z poważnymi wibracjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Wibracje spowodowane są przez małą wagę BP. Każda maszyna DA na mimośrodzie ma tak dobraną przeciwwagę, aby wibracje były jak najmniejsze. Zmieniając BP diametralnie inny niż oryginalny (zupełnie inna waga BP) należy liczyć się z poważnymi wibracjami. Da się jakoś rozwiązać lub chodźby zmniejszyć wibracje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 dołóż podkładkę i powinno pomóc, oczywiście musisz dobrać metodą prób i błędów właściwą podkładkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 To musiałaby być spoooora podkładka, strzelam że różnica wag to 100-150g na oko, między bp 125 a 80mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 To musiałaby być spoooora podkładka, strzelam że różnica wag to 100-150g na oko, między bp 125 a 80mm Kiedyś ważyłem BP 150mm od Mirki Deros i chyba ważył 140g. Obstawiam różnicę wagi 30g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zważę jutro i powiem jaka jest faktyczna różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 No i Maszyna poszła się je... dziś 5 min po rozpoczęciu pracy zaczęła nawalać dymem niczym wytwornica.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Ile ci wytrzymała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Yyy, jakieś 2-3 godziny pracy razem , ale już jedzie do mnie nowa a tamta wraca na gwarancję, niby pierwszy taki przypadek mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Powiem szczerze, że pierw byłem nastawiony na zakup, ale później Twój post mnie trochę zniechęcił. Ale patrząc na to, że dwa dni po tym jak się zepsuła wysyłają Ci nową, no to kurcze - co by nie powiedzieć bardzo szybka i pozytywna reakcja ze strony serwisu. Chyba jednak się skuszę na zakup tego Euroteca zamiast BP5119 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Czy mozecie dac jakis link bo za chiny nie moge nigdzie jej znaleźć... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Nie wiem czy mogę linkować bezpośrednio wpisz w wyszukiwarkę na alledrogo frazę polerka orbitalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 @plecakofil dzieki i teraz pytanie bo te same zdjecia a dwa oznaczenia CP116 i wpcp116 to sa te same modele? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Na aukcji o której piszesz chyba wdała się jakaś drobna literówka, bo tak jak piszesz - zdjęcia te same i parametry te same, także myślę, że generalnie to jedna i ta sama maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Powiem szczerze, że pierw byłem nastawiony na zakup, ale później Twój post mnie trochę zniechęcił. Ale patrząc na to, że dwa dni po tym jak się zepsuła wysyłają Ci nową, no to kurcze - co by nie powiedzieć bardzo szybka i pozytywna reakcja ze strony serwisu. Chyba jednak się skuszę na zakup tego Euroteca zamiast BP5119 Już mam u siebie nową maszynę, jak na razie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 zakupiona maszynka tak się prezentuje jeszcze czekam na pady, pasty i talerz 75mm i 125mm. Waga maszyny z talerzem 150mm to 2.10kg I dla jasności do tej maszyny podejdą talerze typowe pod DA 5/16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AIRWOLF Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Wilk30, Mógłbyś napisać jakie talerze, bp wybrałeś? Montowałeś już je do maszyny? Jakieś niepokojące wibracje ? Sam stoję przed zakupem mniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dnia 13.05.2017 o 18:46, AIRWOLF napisał: Wilk30, Mógłbyś napisać jakie talerze, bp wybrałeś? Montowałeś już je do maszyny? Jakieś niepokojące wibracje ? Sam stoję przed zakupem mniejszego. Wybrałem flexipads 80mm i 125mm wszystko gra pasuje. Już używałem talerz 80mm przy polerowaniu lamp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vergil_PL Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dnia 25.03.2017 o 18:38, Swift napisał: Dzisiaj chwile przetestowałem, jest to moja pierwsza polerka więc dużo nie mogę powiedzieć. Spróbowałem z Koch Heavy Cut (lakier VW) i padem z microfibry średnim (nie cuttingowym), ale i tak efekt cięcia był . Spróbowałem z mały bp 75mm i twardą gąbką i nie było problemów żadnych niepokojących wibracji. W przyszłym tygodniu biorę się za Swifta, postaram się o kilka fotek. Za 300zł mam polerkę i dwa BP od Flexi 125 i 75 Jak tam, brałeś się za Swifta? Jak wrażenia po dłuższej pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi