Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam jestem zainteresowany zakupem tornadora a co za tym idzie potrzebny bedzie jeszcze kompresor.....prosił bym aby kto moze podzielil sie opinia czy warto inwestowac w taki sprzet.? Jezeli tak to co polecacie .....jaki kompresor nalezy dobrac żeby to sprawnie działało?i jescze czy ktos uzywal tornadora do ktorego od gory podlacza sie węża i ktorym mozna odkurzac ???

Posted

Ja mam tornadora z rura do odsysania.

Polecam !

U mnie minusem jest zdecydowanie za mały kompresor (80L)

Nie wyobrażam sobie teraz odkurzania przed praniem tapicerek bez tornadora.

Na wiosnę musze tylko pomyśleć o większym kompresorze.

Posted

[ref=#00aa00]Pajko[/ref], a jakiej wydajnosci masz kompresor? Moze wsytarczy dolozyc zbiornik buforowy 50l i powinno wydac wtedy chyba ze myslisz nad jakims 200l :D

Posted
Ja mam tornadora z rura do odsysania.

Polecam !

U mnie minusem jest zdecydowanie za mały kompresor (80L)

Nie wyobrażam sobie teraz odkurzania przed praniem tapicerek bez tornadora.

Na wiosnę musze tylko pomyśleć o większym kompresorze.

Masz moze cos takiego

http://allegro.pl/pistolet-do-tapicerki ... 85694.html

Mowisz ze 80l za mały? Na ile efektywnej pracy starczy taka 80l? Czyli jak do tornado to raczej najmniejszy tylko 100l?

Albo cos takiego?

http://www.autogeek.net/tornador-velocity-vac.html

• 7 months later...
Posted

Może ktoś coś jeszcze powie, bo też stoję przed tym dylematem? Jaki kompresor żeby był wydajny i nie musiał ciągle pompować powietrza?

• 1 year later...
Posted

Panowie mam Waltera GK420-2,2-100 (100litrów) i co prawda sprężarka daje rade ale butla jest za mała i teraz jakbym miał kupowac to 200l z dobrą sprężarka np. Walter GK 530-3,0/200 , fakt cena jest odpowiednio wyższa ale rekompensuje to zdecydowanie wiecej powietrza wyższy komfort pracy itd. Kupuj dobrą dwusetke a na pewno nie pożałujesz chyba że finanse nie pozwalają. Ja za mojego waltera 100 w krakowie wyhaczyłem za 2100zł z dostawą do domu.  

Posted

Tornador pobiera około 280l na minutę, kompresor przy takiej czy podobnej wydajności ( prawdziwej nie na naklejce bo to ściema )!   i tak będzie pracował non stop...  Minimum to taki kompresor jak Tomkq631, akurat przy walterze można zaufać producentowi bo ich info jest najbardziej zbliżone do realnych wydajności 😉 gdzieś miałem fajnie opisany artykuł o wyborze kompresora, znajdę to wrzucę linka... 

Edit. 

Znalazłem, w linku masz do poczytania jak to wygląda w rzeczywistości https://jaktozrobilemwgarazu.pl/rzeczywista-wydajnosc-kompresorow-opinie-uzytkownikow/

• 3 weeks later...
Posted

Koledzy, artykuł fajny, rozjasnij troszke w glowie ale tyle tych firm i ktory wybrac... budzet fajnie jakby cos do 2k udalo sie kupic. Max 2.5k, wolałbym na osprzet zostawic, ale jak bedzie warto dolozyc to dorzucimy 😄 pomoze ktos cos wybrac pod tornadora ?