shinekamcar Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam jestem zainteresowany zakupem tornadora a co za tym idzie potrzebny bedzie jeszcze kompresor.....prosił bym aby kto moze podzielil sie opinia czy warto inwestowac w taki sprzet.? Jezeli tak to co polecacie .....jaki kompresor nalezy dobrac żeby to sprawnie działało?i jescze czy ktos uzywal tornadora do ktorego od gory podlacza sie węża i ktorym mozna odkurzac ???
Pajko Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ja mam tornadora z rura do odsysania. Polecam ! U mnie minusem jest zdecydowanie za mały kompresor (80L) Nie wyobrażam sobie teraz odkurzania przed praniem tapicerek bez tornadora. Na wiosnę musze tylko pomyśleć o większym kompresorze.
Szymi022 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 [ref=#00aa00]Pajko[/ref], a jakiej wydajnosci masz kompresor? Moze wsytarczy dolozyc zbiornik buforowy 50l i powinno wydac wtedy chyba ze myslisz nad jakims 200l
shinekamcar Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ja mam tornadora z rura do odsysania. Polecam ! U mnie minusem jest zdecydowanie za mały kompresor (80L) Nie wyobrażam sobie teraz odkurzania przed praniem tapicerek bez tornadora. Na wiosnę musze tylko pomyśleć o większym kompresorze. Masz moze cos takiego http://allegro.pl/pistolet-do-tapicerki ... 85694.html Mowisz ze 80l za mały? Na ile efektywnej pracy starczy taka 80l? Czyli jak do tornado to raczej najmniejszy tylko 100l? Albo cos takiego? http://www.autogeek.net/tornador-velocity-vac.html
Frycu75 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Może ktoś coś jeszcze powie, bo też stoję przed tym dylematem? Jaki kompresor żeby był wydajny i nie musiał ciągle pompować powietrza?
pablo15005 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Odkopie, jaki kompresor do tornadora? Jaka wydajnosc musi miec?
Arkeolowy Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Min. 100l zbiornik i gdzieś 300 l/min realnie na wyjściu
piotr@sta Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 z tego co pisałem do jednego z partnerów wyszło że 100l i minimum 200l/min
Tomeq631 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Panowie mam Waltera GK420-2,2-100 (100litrów) i co prawda sprężarka daje rade ale butla jest za mała i teraz jakbym miał kupowac to 200l z dobrą sprężarka np. Walter GK 530-3,0/200 , fakt cena jest odpowiednio wyższa ale rekompensuje to zdecydowanie wiecej powietrza wyższy komfort pracy itd. Kupuj dobrą dwusetke a na pewno nie pożałujesz chyba że finanse nie pozwalają. Ja za mojego waltera 100 w krakowie wyhaczyłem za 2100zł z dostawą do domu.
boT Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Tornador pobiera około 280l na minutę, kompresor przy takiej czy podobnej wydajności ( prawdziwej nie na naklejce bo to ściema )! i tak będzie pracował non stop... Minimum to taki kompresor jak Tomkq631, akurat przy walterze można zaufać producentowi bo ich info jest najbardziej zbliżone do realnych wydajności gdzieś miałem fajnie opisany artykuł o wyborze kompresora, znajdę to wrzucę linka... Edit. Znalazłem, w linku masz do poczytania jak to wygląda w rzeczywistości https://jaktozrobilemwgarazu.pl/rzeczywista-wydajnosc-kompresorow-opinie-uzytkownikow/
pablo15005 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Koledzy, artykuł fajny, rozjasnij troszke w glowie ale tyle tych firm i ktory wybrac... budzet fajnie jakby cos do 2k udalo sie kupic. Max 2.5k, wolałbym na osprzet zostawic, ale jak bedzie warto dolozyc to dorzucimy pomoze ktos cos wybrac pod tornadora ?
Rekomendowane odpowiedzi