ppeettrryykk Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 Pewnie ten temat byl juz poryszany ale ciezko dobrac slowa do wyszukiwania aby cos znalezc Moj problem polega na tym ze myje auto na myjni bezdotykowej, nie uzywam chemi tam dostepnej tylko pianownicy z piana od SG, potem mycie na dwa wiadra I osuszanie fluffym. Potem zeby trafic do garazu pod blokiem musze przejechac okolo 2km. Gdy chce narzucic cleaner z woskiem samochod jest juz minimalnie przykurzony Dopiero zaglebiam sie w temat autodetailingu I moze nie wiem o istnieniu jakiegos magicznego srodka ktorym moge spryskac I delikatny kurz splynie?:-D Dodam.zs w garazu brak wody I pradu (miejsce parkingowe w garazu pod blokiem) Co byscie polecili zrovic przed woskowaniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitte Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 Jak jest delikatnie przykurzony to możesz przelecieć auto Quick Detailerem bo i tak używasz potem cleanera więc go sciągniesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacuus Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 tak myślałem kiedyś nad opryskiwaczem i wody nalać spłukać. Jakiś marolex/kwazar z papka Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał126 Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 Nie wierzę, że auto jest przykurzone niezależnie od warunków. Poza tym "minimalny" kurz raczej nie zarysuje lakieru od cleanera... jednak jeżeli musisz czymś psiknąć, to proponuję IPę z wodą i mięciutką, pluszową fibrę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppeettrryykk Posted December 24, 2016 Author Report Share Posted December 24, 2016 No to sprobuje z qd albo ipa Michał126 najwiekszy problem mam z tylna klapa, nie wiem czy przez tylny naped czy przez co ale kurzy sie naprawde szybko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yakuz89 Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 kombi i hatchbaki zawsze łapia brud na tylna klape szybko Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacuus Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 to weź nawet banke 5 l wody pod garażem opłucz Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts