Jump to content

Fireball Hydrophobic Premium Active Snow Foam - Piana Hydrofobowa

Dario88

Recommended Posts

Witam. Otrzymałem do testów nową pianę hydrofobową od Fireballa za którą dziękuję :)

ofJmg3O.jpg?1

Opis produktu:

Piana Hydrofobowa to absolutna nowość w świecie detailingu. Po myciu właściwym wystarczy spianować ponownie auto pianą hydrofobową, spłukać i osuszyć pojazd. Dzięki jej zastosowaniu osiągamy doskonały efekt hydrofobowy, czyli odpychania wody oraz nadajemy lakierowi śliskości. Lakier dłużej pozostaje czysty i łatwiej się go myje.

Sposób użycia:

Rozcieńczyć pianę z wodą w stosunku 1:10. Nanieść pianę na auto za pomocą pianownicy, nie dopuszczając do wyschnięcia piany. Spłukać wodą, a następnie osuszyć powierzchnię. Można używać na lekko zakurzony lakier, a najlepiej bezpośrednio po myciu właściwym. Nie zaleca się używania w pełnym słońcu.

Obiektem testów był Passat b6 :D Który był trochę brudny ...

j4UiDsa.jpg?1

YYFGJ7F.jpg?1

1dlJKxH.jpg?1

Wiec postanowiłem go umyć :)

7jSfIQV.jpg

J1OWTSD.jpg?1

ToKr2NH.jpg

A teraz piana od Fireball

BGnLe41.jpg?2

283S027.jpg?1

xQOzPJ9.jpg?1

po spłukaniu

Mm411GB.jpg?1

0f2FWaW.jpg

z0TiI6c.jpg?1

SoS3nDg.jpg?1

Po osuszeniu :)

2rWCL4n.jpg?1

OW8RVNw.jpg?1

K9O1Csc.jpg?1

Podsumowując :

Produkt bardzo fajny do szybkiego odnowienia efektu hydrofobowego :good: Szczególnie gdy zauważymy, że wosk traci właściwości a nie mamy czasu to ten produkt sprawdzi się znakomicie.Zapach wyczuwalny, ale raczej słabszy niż np w SG.Z tego co zauważyłem to również efekty wizualne po zastosowaniu tego produktu poprawiły się :) Tak jak kolega Tomek napisał w swojej relacji ciekawy jestem ile wytrzyma ? :o Ciekawy produkt, który na pewno trafi u mnie na półkę :good:

• 1 month later...
tak się teraz zastanawiam. Gdyby użyć innej piany jako prę wash następnie ta od fireballa nałożyć i pojeździć trochę rękawica miało by sens ? :dontknow:

Niestety przy tym produkcie trzeba umyć dokładnie samochód a później aplikować pianę hydrofobową ... Ma na celu ten produkt podbicie efektu hydrofobowego gdy nie mamy czasu na tradycyjne woskowanie . Coś jak Quick Detalier ale przy pomocy pianownicy :D

• 2 years later...