MaWe Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Mój pierwszy test w ogóle jak i pierwszy na forum proszę o wyrozumiałość Postanowiłem przetestować Tyre Coat od CarChem oraz Nielsen Brillance Opis ze strony producenta CarChem Nowa unikalna formuła 2016. Nasz najlepszy dressing do opon. Tworzy powłokę ochronną na oponach. Nadaje oponom niesamowitą czerń i połysk - WET LOOK SHINE. W Tyre Coat zastosowaliśmy bardzo duże ilości najwyższej jakości olejków silikonowych. Dzięki temu gwarantujemy oponom maksymalną ochronę w czasie przebijającym konkurencję. Cechy - niesamowita czerń - wysoki połysk - maksymalna ochrona opon przed brązowieniem - najwyższa trwałość Zastosowanie - konserwacja i pielęgnacja opon - elementy gumowe zewnętrzne Dozowanie/rozcieńczanie Produkt gotowy do użycia. Sposób użycia - dokładnie umyj opony korzystając z Traffic Film Remover LC213 - osusz opony - rozpyl mgiełkę na aplikator gąbkowy i rozprowadź równomiernie na oponie - koniecznie odczekaj do pełnego wyschnięcia, ewentualnie wytrzyj do sucha mikrofibrą zanim rozpoczniesz jazdę - nie stosuj tego produktu na bieżniku Porady Solidne umycie/wyszorowanie opon przed aplikacją dressingu, wydłuża jego działanie i zwiększa efekt wizualny. Producent o Nielsenie Niestety nie znalazłem takiego fajnego opisu jak posiada CarChem, albo mało szukałem Na początek opony zostały dokładnie umyte - aktywną pianą Magi Foam + pędzel - ADBl APC 1:10 + pędzel (akurat miałem takie rozrobione) - Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner 1:1 + szczotka Trochę fotek (niestety robione lustrem ale z automatu bo nie było czasu na porządne fotki, dodatkowo pora mycia dość późna i ciężko było uchwycić efekt ) Koła przed myciem: W trakcie mycia, tutaj spryskane już Shiny Garage Pure Black Tyre Cleaner 1:1 Koła zostały osuszone fibrą oraz sprężonym powietrzem Następnie został nałożony na stronę kierowcy CarChem Tyre Coat nalałem małą strużkę wzdłuż gąbki i aplikowałem Na stronę pasażera poszedł Nielsen Brillance - psikany na gąbkę i aplikowany 15 minut po aplikacji CarChem Tyre Coat Nielsen Brillance Nakładamy 2 warstwę: CarChem Tyre Coat Nielsen Brillance Zrobione pierwsze kilometry ( 5 km ) Carchem Tyre Coat Nielsen Brillance ] Czas na jakieś podsumowanie CarChem Tyre Coat produkt dosyć wydajny pasek płynu wzdłuż gąbki starczył na 2 opony Efekt WET LOOK który bardzo przypadł mi do gustu Produkt można powiedzieć "bez wonny" Po nocy i wyschnięciu efekt mokrości utrzymuje się nadal Niestety dosyć drogi Nielsen Brillance produkt tani, w porównaniu do Tire Coata bardziej śmierdzi chemią (naftą) Mało wydajny, dopiero mocno nasączona gąbka a właściwie przesączona zostawiała taki sam połysk na oponie jak Tyre Coat po małej ilości Triger z Nielsena przecieka nawet jak jest nie używany, trigerry z CarChemu nie mają tego problemu Wieczorem albo jutro dodam więcej fotek bo auto wyjechało dzisiaj na autostrade i zrobiło 60 km
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Października 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Dziękuję za test i obszerną relację zdjęciową, cieszę się że efekt wizualny przypadł do gustu
Fitte Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Brillance mega słabo wyszedł ale cenowo rzeczywiście nie ta półka
MaWe Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Mały update CarChem Tyre Coat po nocy ( przejazd z miejsca aplikacji ok 5km, i nocka pod domem) Nielsen Brillance Po nocy oba dressingi wyglądają podobnie na plus dla Tyre Coat bardziej się świeci i ma kropelki Po 100 km autostradą A4 w deszczu i wilgoci CarChem Tyre Coat Postanowiłem również zrobić test na kropelki po 100 km ( na zdjęciach kolejno przód, potem tył) CarChem Tyre Coat Nielsen Brillance Po 100 km jestem trochę zawiedziony Przednia oś kropelkuje podobnie dla obu dressingów Natomiast na tyle CarChem kropelkuje coś tam, natomiast Nielsen w ogóle Dodatkowo filmik z kropelek na przedniej osi. Na filmie przedstawiony jest CarChem Tyre Coat Mały dodatek Psiknołem również Tyre Coatem listwy zewnętrzne
ktm950 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Coś tu wyraźnie poszło nie tak Dobrze nałożony Brilliance tak nie wygląda... Nie tarłeś gąbką zbyt mocno o opony? Gdyby nie to, że napisałeś, że aplikator był "przesiąknięty", to pomyślałbym, że dałeś go zbyt mało...
MaWe Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 Coś tu wyraźnie poszło nie tak Dobrze nałożony Brilliance tak nie wygląda... Nie tarłeś gąbką zbyt mocno o opony? Gdyby nie to, że napisałeś, że aplikator był "przesiąknięty", to pomyślałbym, że dałeś go zbyt mało... Opona zaraz po aplikacji świeciła się jak psu jajca jak wyschła to lipa totalna. Brillance to mój pierwszy dressing do opon jaki kupiłem, Tyre Coat dostałem na testy właśnie. Brillance aplikowany nie raz i za każdym razem był słaby efekt. Myślałem że to wina bardzo brudnych opon. Bo pierwsze 2 aplikacja po wyschnięciu zostawiły opony brązowe zamiast czarnych, wiec pomyślałem że zasyfione opony to sprawdziłem teraz podczas testu i efekty też marne. Fakt faktem opony są czarne po jednym i drugim dressingu ale stanowczo na + dla CarChema
MienkiN Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 To i ja dorzucę swoje 3 grosze. Dzięki uprzejmości Maćka również miałem przyjemność przetestować Tyre Coat. Opony zostały przygotowanie zgodnie z zaleceniami ze strony producenta. Ponieważ mój samochód nie jest garażowany dressingi do opon zawsze spływały po pojawieniu się pierwszych deszczy. Zobaczymy jak będzie tym razem. Opony umyte TRF 1:10: Przedmuchane powietrzem i pozostawione do całkowitego wyschnięcia, aby nie rozrzedzać produktu 50:50 I w całości: Praca z Tyre Coat nie należała do trudnych. Dressing jest trochę gęstszy niż woda i fajnie się go rozprowadza. Nie zostawia po sobie mazów i cała opona nabiera jednakowego koloru.
MaWe Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 W moim przypadku słabe efekty obu dressingów są prawdopodobnie spowodowane bardzo starymi oponami która piją zaaplikowane produkty i efekty się gubią. Do mojego testu mogę dodać ze nielsena tez próbowałem na listwach zewnętrznych. Aplikacja jest gorsza bo nielsen zostawia czarne mazy na lakierze jak zjedzie nam aplikator z listwy w przypadku Tire Coat niema czegoś takiego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maciej WTN Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 W mojej opinii Brillance to jeden z najbardziej wydajnych i trwałych dressingów do opon z jakim miałem do czynienia. Najlepiej jest nakładac go pędzelkiem, wtedy daje mocne przyciemnienie i jest bardzo wydajnie Testy jak zawsze na propsie
ktm950 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 W mojej opinii Brillance to jeden z najbardziej wydajnych i trwałych dressingów do opon z jakim miałem do czynienia. Najlepiej jest nakładac go pędzelkiem, wtedy daje mocne przyciemnienie i jest bardzo wydajnie Dokładnie Szczególnie w tej cenie. Kiedyś położyłem go na oponach u kumpla to siedział dobry miesiąc w daily carze dając bardzo wyraźne przyciemnienie.
Fitte Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Stare wersje brillance jest okay ale nowa seria podobno lipa straszna Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
MaWe Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Mały update 2 tygodnie po aplikacji i ok 1000 km później. Auto przez ten czas nie było ani razu myte. CarChem: Przód: Tył: Nielsen: Przód : Tył : Podsumowanie: Oba preparaty na przedniej osi nadal kropelkują. Napewno zdecydowanie na plus dla CarChemu Niestety na tylnej osi już po pierwszym tygodniu opony nie kropelkowały, woda co prawda spływa z nich inaczej niż na oponach niczym nie zabezpieczonym ale jakiś fajnych kropelek nie ma. Opony po carchemie dalej są fajne czarne ( niestety weetlook się nie utrzymał w ogóle ale to wina starych opon) natomiast obecność nielsena widać tylko na przedniej oponie w postaci jakiś tam kropelek ale czerń zniknęła. I taki mały bonus CarChem na listwie Teraz : W dniu aplikacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi