Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Jak w temacie chodzi o taki daszek na tylnej szybie w Audi A2. Zrobiony jakby z takiej ala twardej gumy czy coś takiego.

Problem jest taki, że wyblakł w kilku miejscach i są takie białe plamy jak na zdjęciach

bc37a1d94f515e8bmed.jpg

5a97821f92e38215med.jpg

bbf217a3b5409870med.jpg

Kilka dni temu myłem auto i myłem to APC a na koniec dałem na to CarPRO Perl ale jak widać nie dał rady :thumbdown::wallbash:

Nie mam pomysłu czym to zaatakować żeby pozbyć się tych wyblakłych plam.

Może pomożecie i coś podpowiecie.

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

Pozdro

Posted

Dziś trochę przyjrzałem się temu daszkowi i wydawał mi się bardziej plastikowy niż gumowy :o

Nikt nie ma pomysłu czym to podejść?

Posted

Też myślałem o opalarce ale nie do końca jestem pewien czy to zrobione jest z plastiku czy guma tak stwardniała z wiekiem.

Posted

Moi rodzice mają leciwą Corsę B i tam są dość mocno wypłowiałe zderzaki, świetnie się u nich sprawdza Koch Chemie Plast Star. Dobrze przyciemnia i odżywia plastiki przez co takie przebarwienia są mało widoczne, jest też dość trwały. Przeszkadza mi tylko to że jest trochę tłusty w dotyku.

Posted

Ogolnie najlepszym sposobem jest zwykly czarny lakier :) Robiłem tak u siebie dokładkę przednią bo wyblakła zdemontowałem odtłusciłem i czarny spray 2 warstwy, mijają juz 3 lata po kazdym myciu czy przed jest pienie czarna:) ale np kumpel w maluszku robił zderzaki czarne pastą do butów :D i tez ma rok czasu juz i tez sie ładnie błyszcza na czarno

Posted

Lol o paście do butów do zderzaków to bym nie pomyślał :D

Koch chemie miałem w koszyku przy ostatnim zamówieniu niestety musiałem go wywalić bo funduszy zabrakło :/

Spróbuje z opalarką.