xnolb Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Mam do zrobienia nissana z perłą bordową (AH3) i renault z białą perłą Posiadam już: SHINY GARAGE Fruit Snow Foam MENZERNA HCC1100+MCP2500+SF3500 + PADY ROYAL PADS MEGUIARS #16 wosk TENZI IPA MEGUIARS Natural Shine Protectant MEGUIARS Ultimate Quik Detailer MEGUIAR'S Gold Class Trim Detailer Glinka 3M TENZI TEXWASH TENZI ALUX Myślę nad zamówieniem jeszcze: do opon SHINY GARAGE Back2Black szamponu SHINY GARAGE Orange Car Shampoo do skóry TENZI Leder Clean GT do mycia silnika TENZI SUPER GREEN SPECJAL GT do felg TUGA zielona Potrzebował będę jeszcze jakiego cleanera pod wosk, politurę i deironizer do lakieru bo tuga pewnie się nie nada bo jest zbyt żelowata? Czegoś jeszcze mi brakuje? Chcę zrobić oba samochody od A do Z. Jeszcze pytanie co do kolejności działania: piana -> szampon -> glinka -> deironizer -> umycie wodą -> polerka -> ipa -> cleaner -> politura -> wosk ?
marcelus Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 667976 do mycia silnika TENZI SUPER GREEN SPECJAL GT mam to i wydaje mi się, że tenzi truck bardziej się nada
xnolb Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Ok, wywalam go. Politura chyba będzie DCP2, jaki do tego cleaner? Doradzi ktoś coś szybko bo chciałbym to jeszcze dzisiaj zamówić.
Gozdziu23 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Zmień B2b na cos innego, ostatnio coś zmienili w składzie albo mają jakąś dziwną partie i potrafi szybko zniknąć z opon, chyba że na trwałości ci nie zależy
C0rvette Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 [ref]Gozdziu23[/ref], Moim zdaniem B2b nigdy dobrze nie działał. Chociaż na forum polecają. Jak dla mnie niczym nie różni się od K2 czy innych tanich. Czarna opona utrzymuje sie przez 200km? albo deszcz lub jedno mycie. [ref]xnolb[/ref], Irona użyj przez glinką. Dodaj coś jeszcze do smoły np PrickBort.
Rekomendowane odpowiedzi