piotro Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Auto świetnie wygląda po zabiegach Felga plus świetnie wyciągnięty czarny lakier - kozak
MsMajor Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 super, takie prace w takich warunkach mają o wiele większą wartość niż te w garażu... (oczywiście nie obrażając nikogo ) brakuje mi jeszcze zestawienia zdjęć po samym myciu, po cleanerze i po tych wszystkich smarowidłach PS. jak z wytrzymałością takiego zestawu zabezpieczającego? w porównaniu do Fusso jakie wrażenia?
Bastek1980 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 To moja pierwsza relacja więc coś mogłem pominąć Sądzę że trwałością Duragloss Fusso nie przebije ale chciałem spróbować czegoś nowego Na razie Duragloss ma się dobrze Jak padnie to będzie okazja do kolejnych prac.
FG400 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 A jak porównasz Duragloss do Fusso pod względem łatwości aplikacji, efektu końcowego, przyciągania kurzu, brudzenia uszczelek, etc.?
rryba Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 woskowałeś również na świeżym powietrzu ? zostawiłeś w cieniu czy w słońcu ? Mega efekt
Bastek1980 Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Aplikacja Duraglossa jest całkowicie bezproblemowa. W stosunku do Fusso (jak i innych wosków i saelantów) aplikacja wydłuża się o czas nałożenia Bonding agenta. Jeżeli chodzi o uszczelki i plastiki, to Duragloss nie brudzi ich. Podczas aplikacji starałem się nie tyrać nim uszczelek i plastików jednak nie oklejając ich nie sposób było gdzieś wyjechać preparatem przy aplikowaniu. Żadne ślady nie zostały. Przyciąganie kurzu... Kupiłem zestaw DG dlatego właśnie że wyczytałem że nie ciągnie on kurzu jak inne preparaty. Kurz oczywiście się pojawia jednak faktycznie jest go mniej. Mieszkam niedaleko komina ciepłowniczego i sądziłem że DG będzie ograniczał też osiadanie pyłu z tego komina. Jest on jednak dużo cięższy od kurzu i osiada na każdym preparacie jednakowo. Aplikację przeprowadzałem również na świeżym powietrzu. Po niej pozostawiłem auto w cieniu.
Rekomendowane odpowiedzi