henryk_kara Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Po roku użytkowania zauważyłem na jasnym skórzanym fotelu ciemne przebarwienie - z początku myślałem, że to od jeansów ale czewronawy kolor i centralna lokalizacja w końcu wskazały winowajcę - czerwony silikonowy pokrowiec na telefon (na zdjęciu). Pytanie czym się tego pozbyć - jakimś środkiem do transferu barwnika? Cleaner Gliptone nie bierze .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajko Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Colourlock strong Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryk_kara Posted August 30, 2016 Author Report Share Posted August 30, 2016 strong to łyknie? dzięki, spróbuję, mam i tak w planach zestaw tonujący od nich do jednego przetarcia to wezmę wersję z mocnym cleanerem i sprawdzę czy to doczyści. Dam znać co wyszło, może komuś w przyszłości się trafi coś podobnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryk_kara Posted December 5, 2016 Author Report Share Posted December 5, 2016 aktualizacja: Colourlock Strong nie był wystarczająco strong i nie ruszył przebarwień. Wygląda to na wniknięcie barwnika w głąb skóry. Zaopatrzyłem się w międzyczasie w rozbudowany zestaw colourlock do naprawy małego przetarcia na boczku i chciałem to czerwone po prostu zamalować farbą do skóry, ale rozpuszczalnik GLD wystarczył Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor muzycom Posted January 20, 2017 Dystrybutor Report Share Posted January 20, 2017 jeśli jest "lekko" wgryzione w tapicerkę GLD pomoże. Jeśli nie zostaje tylko farbowanie. Przygotowałem jakiś czas temu artykuł. Więcej ousuwaniu przebarwień w linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts