henryk_kara Posted August 23, 2016 Report Posted August 23, 2016 Po roku użytkowania zauważyłem na jasnym skórzanym fotelu ciemne przebarwienie - z początku myślałem, że to od jeansów ale czewronawy kolor i centralna lokalizacja w końcu wskazały winowajcę - czerwony silikonowy pokrowiec na telefon (na zdjęciu). Pytanie czym się tego pozbyć - jakimś środkiem do transferu barwnika? Cleaner Gliptone nie bierze ..
henryk_kara Posted August 30, 2016 Author Report Posted August 30, 2016 strong to łyknie? dzięki, spróbuję, mam i tak w planach zestaw tonujący od nich do jednego przetarcia to wezmę wersję z mocnym cleanerem i sprawdzę czy to doczyści. Dam znać co wyszło, może komuś w przyszłości się trafi coś podobnego.
henryk_kara Posted December 5, 2016 Author Report Posted December 5, 2016 aktualizacja: Colourlock Strong nie był wystarczająco strong i nie ruszył przebarwień. Wygląda to na wniknięcie barwnika w głąb skóry. Zaopatrzyłem się w międzyczasie w rozbudowany zestaw colourlock do naprawy małego przetarcia na boczku i chciałem to czerwone po prostu zamalować farbą do skóry, ale rozpuszczalnik GLD wystarczył
Dystrybutor muzycom Posted January 20, 2017 Dystrybutor Report Posted January 20, 2017 jeśli jest "lekko" wgryzione w tapicerkę GLD pomoże. Jeśli nie zostaje tylko farbowanie. Przygotowałem jakiś czas temu artykuł. Więcej ousuwaniu przebarwień w linku
Recommended Posts