Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poszukuję profesjonalnej lakierni na śląsku, aby zrobić porządek po tym co spartoliła fabryka z Hamann,em Tycoon Evo M.

Przejdę do rzeczy, do polakierowania są:

- zderzak przedni posiadający kilka głębszych odprysków, pęknięcie w dolnej części dokładki

- nakładki na tylnych nadkolach ( fabrycznie jest różnica w odcieniu między nakładką z tworzywa a karoserią np. drzwi czy błotnika co rzuca się w oczy)

- mały smart repair na górnej części tylnego błotnika - przytarcie lakieru od spojlera ( za mocne trzaśnięcie klapą powoduje obijanie rantu spojlera na błotniku :/ )

Najważniejsze to zrobić kilka natrysków próbnych aby idealnie dobrać odcień lakieru, po lakierowaniu odpowiednie wygrzanie promiennikami, później oczywiście wyprowadzenie struktury na idealnie gładkie lustro, aby nie było różnic z pozostałymi elementami karoserii. Choć z tym wyprowadzeniem na idealne lustro mogę poradzić sobie sam, bo wiem że nie jest łatwo pracować z tworzywami.

Priorytet dla mnie to Pełny Profesjonalizm. Bo późniejsze prace detailerskie tylko podbiją ewentualne partactwo :/

Posted

Jedyne co mi przychodzi do glowy to T&M Skórka w Piekarach pogadaj z nimi daleko nie ma .Ciekawe rzeczy widzialem tez na lakierni Toyoty Concept w Bielsku Bialej ani jedni ani drudzy nie sa moimi znajomymi ale widzialem kilka aut z pod ich reki i wygladaly tak jak wygladac powinny

Posted

No przy takim aucie efekt końcowy po detailingu musi być Pro, ale najważniejsze teraz to dobrze dobrać lakier i polakierowanie też pewne wymaga umiejętności odpowiedniego ustawienia ciśnienia, szerokości itp na pistolecie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[ref=#ff3366]mako.garage[/ref], byłem na tej metalowej i nie znalazłem. Gdzie dokładnie się wjezdza do niego?

• 7 months later...