Pogodny Posted August 22, 2016 Report Posted August 22, 2016 Poszukuję profesjonalnej lakierni na śląsku, aby zrobić porządek po tym co spartoliła fabryka z Hamann,em Tycoon Evo M. Przejdę do rzeczy, do polakierowania są: - zderzak przedni posiadający kilka głębszych odprysków, pęknięcie w dolnej części dokładki - nakładki na tylnych nadkolach ( fabrycznie jest różnica w odcieniu między nakładką z tworzywa a karoserią np. drzwi czy błotnika co rzuca się w oczy) - mały smart repair na górnej części tylnego błotnika - przytarcie lakieru od spojlera ( za mocne trzaśnięcie klapą powoduje obijanie rantu spojlera na błotniku ) Najważniejsze to zrobić kilka natrysków próbnych aby idealnie dobrać odcień lakieru, po lakierowaniu odpowiednie wygrzanie promiennikami, później oczywiście wyprowadzenie struktury na idealnie gładkie lustro, aby nie było różnic z pozostałymi elementami karoserii. Choć z tym wyprowadzeniem na idealne lustro mogę poradzić sobie sam, bo wiem że nie jest łatwo pracować z tworzywami. Priorytet dla mnie to Pełny Profesjonalizm. Bo późniejsze prace detailerskie tylko podbiją ewentualne partactwo
airbites Posted August 22, 2016 Report Posted August 22, 2016 Nigdy nie będzie taki sam odcień koloru plastyku z metalem.
Pogodny Posted August 22, 2016 Author Report Posted August 22, 2016 Nawet jak się dostosuje odpowiednią jasność widmową?
marco80 Posted August 22, 2016 Report Posted August 22, 2016 Jedyne co mi przychodzi do glowy to T&M Skórka w Piekarach pogadaj z nimi daleko nie ma .Ciekawe rzeczy widzialem tez na lakierni Toyoty Concept w Bielsku Bialej ani jedni ani drudzy nie sa moimi znajomymi ale widzialem kilka aut z pod ich reki i wygladaly tak jak wygladac powinny
Pogodny Posted August 22, 2016 Author Report Posted August 22, 2016 No przy takim aucie efekt końcowy po detailingu musi być Pro, ale najważniejsze teraz to dobrze dobrać lakier i polakierowanie też pewne wymaga umiejętności odpowiedniego ustawienia ciśnienia, szerokości itp na pistolecie.
mako.garage Posted September 6, 2016 Report Posted September 6, 2016 Wróbel Tychy Metalowa 3 - tytuł Mistrz lakiernictwa
szpyrek Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 [ref=#ff3366]mako.garage[/ref], byłem na tej metalowej i nie znalazłem. Gdzie dokładnie się wjezdza do niego?
Pogodny Posted September 21, 2016 Author Report Posted September 21, 2016 Ewentualnie jakaś stronka czy coś...
mako.garage Posted May 12, 2017 Report Posted May 12, 2017 Z tylu magazynow promont obok pro detailer Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts