Simoooon97 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam. Postanowiłem "lekko" odświeżyć Tourana moich rodziców który był dosyć zniszczony przez tzw. "szczoty". Produkty których użyłem: - CarChem 1:1900 - Prickbort - Citrus Cleaner CarChem - Lubrykant CarChem - Glinka CarChem - Zielona Tuga - Glass Cleaner CarChem - IPA - Menzerna 400, 2500, 3500 - PTFE CarChem - Tyre Gel CarChem - Zielony Waterless CarChem - Alloy Wheel Armour CarChem - Carnauba 38 wax CarChem - Glass Sealant v2 CarChem - Interior Satin Dressing Shiny Garage - Interior Natural Shine CarChem - APC SNB - Tire Cleaner Shiny Garage Pady Monster Shine 135mm i 80mm oraz Bass Polska 150mm Maszyny: rotacja i DA Zaczynamy Nastepnie kolejne mycie, osuszanie itd. Następnie przyszedł czas na PTFE Zderzak z tyłu oraz owiewki szyb wymagały korekty więc menzerna + rotacja i lecimy Następnie przyszedł czas na wosk a potem dressingi i powłoki. Zielony Waterless trafił do zakamarków, wnęk drzwi, na progi itd. Wnetrze takrze trochę odswieżyłem No i efekt końcowy Na koniec jeszcze kropelki Dziękuję wszystkim którzy prześledzili calą moją relację
Fitte Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 dobra robota Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Podoba mi sie a sczegolnie ilość CarChem
Hub Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Piękna robota , mojego turka w białym złocie LR7L również czeka sporo roboty. Czym i jak czyściłeś tapicerkę?
Simoooon97 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dzięki za miłe słowa Tapicerka czyszczona APC SNB tam gdzie było już nie ciekawie. Wilgoć wyciągana przy użyciu MF. Fotele i boczki będą jeszcze czyszczone metodą kapsułkowania (nie miałem preparatu )
TOM3K Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pewnie ciekawa relacja ale niestety zdjęcia nie działają
Simoooon97 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Już wszystko działa
Szymi022 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Fajna robota samochod nie wygladal poczatkowo na jakis zaszczurzony a wyszlo ciekawe odswiezenie z codziennego uzytkowania
DaV Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Nie chce mi sie klikać w miniaturki
rafalk Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Fajna robota samochod nie wygladal poczatkowo na jakis zaszczurzony a wyszlo ciekawe odswiezenie z codziennego uzytkowania Przecież nawet nie ma zdjęć przed pracą, więc skąd wiesz, jak auto wyglądało ?
Szymi022 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Fajna robota samochod nie wygladal poczatkowo na jakis zaszczurzony a wyszlo ciekawe odswiezenie z codziennego uzytkowania Przecież nawet nie ma zdjęć przed pracą, więc skąd wiesz, jak auto wyglądało ? Po przeczytaniu teraz tego zdania fakt troche bezsensowie to brzmi, ale wywnioskowalem to z zdjec 50/50 czy zdjecie boczka brudnego a potem czyste.
Simoooon97 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Auto nie było zaszczurzone ale chyba nigdy nie było porządnie wysprzątane Na lakierze mnóstwo swirli i trochę głębszych rys. Początkowo chciałem tylko zrobić test PTFE które zaciekawiło mnie na spocie CarChem Silesia ale jednak zdecydowałem się na odświeżenie całego auta Tutaj filmik z odpychania wody
Dystrybutor e36ace Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Filmik mi się podoba
tazman Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jak subiektywnie oceniasz PTFE i wosk od CarChemu?
Simoooon97 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jak subiektywnie oceniasz PTFE i wosk od CarChemu? PTFE jak dla mnie świetny produkt szybko odświeża lakier i usuwa dosyć dużo rys Ja lracowałem nim na gąbkach od bass polska które są ... a pomimo tego efekt jest zadowalający nawet bardzo Co do wosku to jest twardy i najlepiej aplikować go dłońmi Nie sprawia problemów podczas docierania, fajnie też przyciemnia lakier Co do wytrzymałości to się na razie nie wypowiem Jak dla mnie za tą cenę fajny wosk
Rekomendowane odpowiedzi