Jump to content

Recommended Posts

Posted

No więc jakoś znalazło się trochę wolnego czasu tak więc zabrałem się do testów :D

Pierwszy test będzie testem długodystansowym zobaczymy jak długo posiedzi na oponach dressing ( opony oczywiście przygotowane ) mam swojego faworyta SlickRims, który króluje dla mnie na ten moment :good: , ale dajmy szanse nowym tak więc :

Fireball Ultimate Tire Coating Blue - tyle ubyło z aplikacji na 4 opony rozmiar 19

e73b4c299d7a3178med.jpg

2440a08b694ce44bmed.jpg

2ce8a67a1be0d773med.jpg

Oponie na temat produktu na samym dole ;)

Tutaj znów jest test względem kilku innych produktów :

Po prawej mój faworyt

8777e6de7beb344fmed.jpg

625f0ff48a44ada3med.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________

8660d5bf818bc185med.jpg

37dcd44418c2b0bdmed.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________

047cf4e4e8b6608amed.jpg

76ca8a53b998cd0amed.jpg

071f87b987e35cb8med.jpg

6d1bac4f15a5b6bcmed.jpg

Z góry przepraszam za słabawą jakość zdjęć super fotografem może nie jestem ale coś tam pewnie widać :song:

Odnośnie 1 testu będzie temat aktualizowany i zobaczymy jak będzie siedział dlugo :)

Odnośnie 2 testu widać porównanie względem przyciemniania

Oponie na temat Produktu : powiem tam jest bardzo wydajny dosłownie 1-2 psiknięcie i da rade usmarować całą oponę fajnie że jest dodawany aplikator :D , zapach jest bardzo przyjemy jakbym wąchał jakieś perfumy nie pamiętam jakie ale 100% wcześniej gdzieś to czułem, jak już pisałem moim aktualnym faworytem jest SlickRims względem wyglądu nie różni się dużo pomiędzy FireBallem jednak trwałością pobił wszystkie aktualne produkty na rynku dla mnie :) zobaczymy co pokaże Fireball na pewno aplikacja jest dużo banalniejsza niż Slicka ( ten ma wodna jakby konsystencje ) a Fireball jakby ( silikonowa )

Czy kupił bym Fireballa jeśli pobije względem długodystansowym ( wytrzymałość,aplikacja ) Slicka to na pewno tak kupie :) !

Posted

Małe update :

Samochód przejechał około 400km w deszczu i nie tylko a dressing przed myciem prezentuje się tak

cd70db2fdcbedf6emed.jpg

2420f271bac5f4cfmed.jpg

z tyłu (2 foto ) jak widać bardziej jakby osłabł i więcej się opony ubrudziły natomiast z przodu ( 1 foto )wygląda dużo lepiej

a tak wygląda po opłukaniu wodą jak widać kropelki są nadal jednak wygląd jakby osłabł

903db52817b47673med.jpg

291032d41705220dmed.jpg

a tak wyglądają już opony myciu całego samochodu ( Prewash z piana aktywna Unique Athena )

51f1e7ee701cd3b6med.jpg

e821463cff3f4f7dmed.jpg

4503ef5112c07c76med.jpg

10113bda25b1bbddmed.jpg

Sami oceńcie :)

Posted

Treys, próbowałeś może delikatnie przepędzlować te opony pianą? Czy tylko psiknąłeś pianą i spłukiwałeś?

Posted
Treys, próbowałeś może delikatnie przepędzlować te opony pianą? Czy tylko psiknąłeś pianą i spłukiwałeś?

psiknąłem i spryskałem nic nie było dotykane na oponie, następnym razem położę dressing od nowa i przy myciu aktywna piana ruszę delikatnie szczotką/pędzelkiem

Posted

Znalazło się troszkę czasu więc przetestowałem Fireball Ultimate Tire Coating Wax Blue. :)

Opis Producenta:

Ultimate Tire Coating Wax Blue

Najlepszy dressing do opon na Polskim rynku!

Niespotykane dotąd odprowadzanie wody i trwałość sprawia, że Fireball Ultimate Tyre Coating Wax nie ma sobie równych.

Dostępny w dwóch wariantach kolorystycznych – niebieskim i czerwonym.

Niebieski – wykończenie nadające oponie połysk. Efekt hydrofobowy (lepsze odprowadzanie wody). Rewelacyjny zapach porównywalny do męskiego żelu pod prysznic, doskonale kryje oponę, jest bardzo wydajny.

Sposób użycia:

Nanieść niewielką ilość na dołączony w zestawie aplikator a następnie równomiernie rozprowadzić po powierzchni opony.

Dla uzyskania najlepszych rezultatów stosuj na czystą i osuszoną powierzchnię opon.

Buteleczka testera wygląda przyzwoicie :) Miałem problem z atomizerem ale dałem rade :-]

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0003.jpg

Zgodnie z zaleceniami producenta musiałem wyczyścić oponę przed nałożeniem dressingu , wybór padł oczywiście na Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner.

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0007.jpg

Zdjęcie przebiegu zobaczymy ile wytrzyma :)

DSC_0008.jpg

Do nakładania dressingu użyłem Fireball Detailer Pad

DSC_0009.jpg

50/50 jak wygląda dressing na oponie

DSC_0010.jpg

DSC_0011.jpg

I cała opona

DSC_0012.jpg

DSC_0013.jpg

Czas na oponę z tyłu

DSC_0014.jpg

DSC_0015.jpg

Tyle ubyło z całej buteleczki

DSC_0016.jpg

I druga strona

DSC_0018.jpg

DSC_0019.jpg

DSC_0020.jpg

DSC_0021.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg

Podsumowanie:

Dressing posiada zapach męskiego żelu pod prysznic jak pisze producent . Tire Coating Wax Blue nadaje oponie połysk mnie się średnio podoba jak opona się strasznie błyszczy . Jestem zwolennikiem efektu Satyny/Matu :) Dodam że jest bardzo wydajny , dobrze kryje oponę . Pad który dostałem jest napewno lepszy od mojego poprzednika , bardzo dobrze leży w ręce i dobrze się nim pracuje :) Niedługo zrobię aktual jak dressing leży i jak kropelkuje :)

• 2 weeks later...
Posted

Czas na update :) Przejechane 500 km w różnych warunkach , w sporych ilościach deszczu . Jak widać dressing jeszcze się trzyma i nie ma już takiego połysku jak podczas nakładania :)

DSC_0024.jpg

DSC_0025.jpg

DSC_0026.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0028.jpg

DSC_0029.jpg

DSC_0030.jpg

DSC_0031.jpg

Kropelki :good:

DSC_0032.jpg

DSC_0033.jpg

DSC_0034.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Update

Tak wygląda dressing na oponach znajomego, przejechały ponad 500km i samochód był umyty raz czy tam 2 razy na bezdotyku

e786e24369166decmed.jpg

22498f380f93897cmed.jpg

5317a1ce070204dcmed.jpg

0cd6546c6b941f51med.jpg

Posted

Jak dla mnie fireball na wielki plus, używam i jestem zadowolony . Jeśli chodzi o zapach to z tego co ja kojarzę to zapach pianki do golenia BOND lub coś z gamy ich kosmetyków :D:D mój ojciec takiej używał ale musze jeszcze gdzieś w sklepie na półce spróbować po niuchac :kox: