piotr@sta Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 Witam Jak rozpoznać czy na aucie mamy smołę czy zanieczyszczenia metaliczne? Miałem czarne kropki na aucie jednak po użyciu glinki prawie wszystko zlazło. Kropki były narzucane spod przednich kół - taka konstrukcja smarta.
Michał126 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 Może psiknąć w jednym miejscu deironizerem, a w drugim Prickbortem i zobaczyć co je ruszy?
piotr@sta Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 Na pierwszy prawdziwy raz uznałem że nie potrzebuję żadnego z takich środków lae jak widać będę musiał kupić oba te produkty. Czy nie ma innego sposobu na poznanie co to jest niż psikanie oboma środkami? Czy jako deironizer mogę zastosować środek do felg?
Michał126 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 Tak, np. Tuga sprawdza się w tej roli
xXKrystianXx Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 Może być środek do felg, tylko żeby nie był to kwas, Vampire z ADBLa jest też na lakier. Czarne kropki to u mnie dobrze schodzą ADBL Tar and glue remover.
barteksc Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Na wszystkie tego typu rzeczy polecam CAR PRO TRIX Nie będziesz miał dylematu jaki to rodzaj zabrudzenia bo usuwa wszystkie o których pisałeś. Jedyny minus to okrutnie śmierdzi ale za to działa
xXKrystianXx Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2016 Żaden preparat do tego typu zastosowań nie pachnie zbyt przyjemnie. Mam Monster Wheel z SG i myślałem, że gorzej już nic nie może pachnieć dopóki nie kupiłem Vampire Liquid z ADBL.
krzysieq1226 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 może pomożecie w wyborze środka do usuwania smoły, żywicy itp? Chcę albo ADBL Tar&Glue Remover lub Mac Serien Prickbort
xXKrystianXx Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Ja używam ADBLa Tar and Glue Remover i według mnie świetny produkt, Prickborta nie mam, ale jest kolejnym produktem na liście zakupów. Oba produkty są godne uwagi, więc wybór należy do Ciebie.
prenrzyk Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 krzysieq1226, Miałem Prickborta - wada u mnie fizyczna atomizera, lecz środek był OK - swoją rolę spełniał. Teraz kupiłem ADBL, również OK - butelka póki co cała i atomizer
mateeusz_sz Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 A co do tego Prickborta to używał ktoś konkretnie na żywice, żółte osady z krzaków, drzew ? Ponieważ narobiło mi sie pełno tego na dachu i zastanawiam sie nad nim, bądź wlasnie ADBL VAMPIRE liquid.
samwdomu Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 mateeusz_sz, to są dwa różne produkty. Jak żywica świeża to APC powinno dać radę, a osady z drzew normalnie po myciu schodzą.
xXKrystianXx Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Vampire Liquid na osady metaliczne, warto też mieć, ale w usuwaniu osadów, żywicy się nie sprawdzi. Bierz ADBLa lub Prickborta.
mateeusz_sz Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Spróbuje prickbortem, jak nie da rady to będziemy coś myślec. Dodane po 9 minutach 29 sekundach: mateeusz_sz, to są dwa różne produkty. Jak żywica świeża to APC powinno dać radę, a osady z drzew normalnie po myciu schodzą. A jakiego stężenia używasz do APC, zeby nic nie zrobić z lakierem ?
samwdomu Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Punktowo na żywice APC nie rozcienczone. Później spłukuje wodą i nie ma żadnych śladów na lakierze
mateeusz_sz Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Ok, spróbuje przy następnym myciu i dam znać czy pomogło. Dzięki
markis80 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Tak, np. Tuga sprawdza się w tej roli To tak odkopie , pryskać czystym czy rozcieńczyć ??
Gardor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ja tam zawsze czystym psikałem
vister Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 A jesli mam nałożony wosk to go zmyjie czy nic mu sie nie stanie ?jak psikne go Deironizerem
piotr@sta Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Po co psikać deironem skoro nie chcesz na nowo położyć wosku? aż taką masakrę masz na lakierze?
Rekomendowane odpowiedzi