Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak rozpoznać czy na aucie mamy smołę czy zanieczyszczenia metaliczne?

Miałem czarne kropki na aucie jednak po użyciu glinki prawie wszystko zlazło. Kropki były narzucane spod przednich kół - taka konstrukcja smarta.

Opublikowano

Na pierwszy prawdziwy raz uznałem że nie potrzebuję żadnego z takich środków lae jak widać będę musiał kupić oba te produkty. Czy nie ma innego sposobu na poznanie co to jest niż psikanie oboma środkami?

Czy jako deironizer mogę zastosować środek do felg?

Opublikowano

Może być środek do felg, tylko żeby nie był to kwas, Vampire z ADBLa jest też na lakier. Czarne kropki to u mnie dobrze schodzą ADBL Tar and glue remover.

Opublikowano

Na wszystkie tego typu rzeczy polecam CAR PRO TRIX :) Nie będziesz miał dylematu jaki to rodzaj zabrudzenia bo usuwa wszystkie o których pisałeś. Jedyny minus to okrutnie śmierdzi :/ ale za to działa :good:

Opublikowano

Żaden preparat do tego typu zastosowań nie pachnie zbyt przyjemnie. Mam Monster Wheel z SG i myślałem, że gorzej już nic nie może pachnieć dopóki nie kupiłem Vampire Liquid z ADBL.

Opublikowano

Ja używam ADBLa Tar and Glue Remover i według mnie świetny produkt, Prickborta nie mam, ale jest kolejnym produktem na liście zakupów. Oba produkty są godne uwagi, więc wybór należy do Ciebie.

Opublikowano

krzysieq1226,

Miałem Prickborta - wada u mnie fizyczna atomizera, lecz środek był OK - swoją rolę spełniał.

Teraz kupiłem ADBL, również OK - butelka póki co cała i atomizer :)

Opublikowano

A co do tego Prickborta to używał ktoś konkretnie na żywice, żółte osady z krzaków, drzew ?

Ponieważ narobiło mi sie pełno tego na dachu i zastanawiam sie nad nim, bądź wlasnie ADBL VAMPIRE liquid.

Opublikowano

mateeusz_sz, to są dwa różne produkty. Jak żywica świeża to APC powinno dać radę, a osady z drzew normalnie po myciu schodzą.

Opublikowano

Vampire Liquid na osady metaliczne, warto też mieć, ale w usuwaniu osadów, żywicy się nie sprawdzi. Bierz ADBLa lub Prickborta.

Opublikowano

Spróbuje prickbortem, jak nie da rady to będziemy coś myślec.

Dodane po 9 minutach 29 sekundach:

mateeusz_sz, to są dwa różne produkty. Jak żywica świeża to APC powinno dać radę, a osady z drzew normalnie po myciu schodzą.

A jakiego stężenia używasz do APC, zeby nic nie zrobić z lakierem ?

• 1 rok później...
  • 1 rok później...