Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak powaznie mozna traktowac ten produkt: Tenzi Car Shine

Czy to jest jakis QD czy wosk/sealant w sprayu? Wosk/sealant chyba nie bo maja w ofercie osobno rollwax i rollex...

Posted

Opis produktu mówi "nabłyszczacz", a karta produktu i karta charakterystyki pokazują, że zawiera związki powierzchniowo czynne. Łącząc te fakty, ja bym ten produkt traktował jako coś w rodzaju quick detailera - usuwa drobne zabrudzenia i nadaje połysk.

Posted

Dzięki zawartości polimerów najnowszej generacji wypełnia drobne rysy na lakierze -UQD normalnie :)

A a propos Tenzi-dziś wypróbowałem En Jee do mycia felg i kołpaków - :good:

Posted
UQD normalnie :)

Też mi to przeszło przez myśl ale obawiałem się formułować tak śmiałą tezę. :) To hasło mnie trochę zastanawia: Zabezpiecza lakier przed bieżącymi zanieczyszczeniami oraz zmiennymi warunkami atmosferycznymi. - taki trochę marketingowy bełkot. :D Przypuszczam, że skoro słowo klucz w całym opisie to "nabłyszcza" to produkt zawiera jakieś aminosilikony, które właśnie połysk dają.

• 3 years later...
Posted

Odgrzeję trochę temat, tak się stało, że Tenzi Car Shine pojawił się na mojej półce. Powiem że działa on bardzo fajnie, ładnie podbija kolor i przyjemnie pachnie :) Zastanawiam się tylko jaki może mieć wpływ na woski jego pH to 9. Myślicie że można go bezpiecznie stosować np. na Natty's Red ?

Posted
Powiem że działa on bardzo fajnie, ładnie podbija kolor i przyjemnie pachnie

Może miałem jakieś inne ,,car shine'' ale moje do wyglądu nic nie wnosiło ...

Posted

SzaKal, Może źle to ująłem, ale wiem jedno, Car shine ładnie nabłyszcza. Z tym, że ja dopiero zaczynam przygodę z detailingiem i możliwe, że nawet mała poprawa wyglądu wydaje mi się "znaczna" :)

• 2 years later...
Posted

Dzisiaj użyłem Car Shine i powiem tak, nabłyszczanie 3/10, za to łapanie kurzu 9/10. Nie mam za bardzo porównania z innymi QD ale ten wydaje się po prostu słaby. Nabłyszczanie jest znikome, lakier jest po nim szorstki i dość mocno łapie pyłki z powietrza. Nakładem psikiem i wcierałem MF. Wyjadę go do końca i więcej nie kupię.

• 2 weeks later...
Posted

Produkt szczerze mówiąc słaby, nie warty uwagi, po kilku użyciach oddałem go sąsiadowi w prezencie ;)

• 2 months later...
Posted

Znajomy ma i stosuje a jak na niego to i tak duża forma zabezpieczenia lakieru,ponieważ miałem z tym produktem kontakt jedynie organoleptyczny nie mogę powiedzieć czy się sprawdza,pierwsze co rzuciło mi się w oczy to PH 9 także jako QD nie stosowałbym ponieważ może zeżreć wosk a nie go wspomóc.Jedyne co usłyszałem od znajomego to to że przy myciu "fajnie woda spływała".

Posted

jak ktoś nie ma porównania z niczym lepszym to może i jest zadowolony, jakby prysnał megsem xpress wax to by sie zsikał z wrażenia :lol: