-patrick- Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 Cześć Wszystkim! od razu zaznaczam, że nie znajdziecie tutaj żadnej spektakularnej przemiany, czy też kompleksowej odnowy wnętrza, ot zwykłe czyszczenie, natomiast wątek będzie uaktualniany, ponieważ jestem w trakcie pracy. Mam niewiele czasu, więc całość pracy rozkłada się na dobrych kilka dni...ten temat bardziej traktuje jako swoją "pamiątkę" aniżeli chęć pokazania się tutaj wynikami. ( Zakres prac obejmuje: Odkurzenie wnętrza - George Pranie tapicerki - George Odświeżenie plastików - APC od SG + NL Mycie auta + QD. Do tej pory w użyciu tylko George + pre spray pro i textil rinse od ADBL Póki co za mną jest odkurzanie i pranie tapicerki, dzisiaj wieczorem jak zajdzie słońce a piwko się schłodzi zabiorę się za resztę plastików i mam nadzieję, że środek jako tako będzie ogarnięty. Niestety w 3 miejscach zostały plamki - wygląda jakby czerwona farba pre spray w stężeniu 1:10 kompletnie tego nie ruszał, chyba muszę zaopatrzyć się w coś mocniejszego. Auto trafiło do mnie w takim stanie: http://skroc.pl/bdc5f w trakcie prac... (tak, wiem, trochę mi ogródek zarósł... ) dopóki nie wziąłem do ręki szczoteczki wydawało mi się, że jest względnie czysto... o jak bardzo się myliłem! to co chyba znajduje każdy między środkowym tunelem a fotelem kierowcy... były i frytki z MC Donalda... ciekawe ile miały lat? ciekawe czy więcej niż czekolada o której będzie za chwile... po odkurzaniu zabrałem się za pranie, tutaj od razu zaznaczę, że nie prałem podsufitki - wyglądała na prawdę dobrze, zresztą, ogólnie tapicerka była w niezłym stanie, dlatego nie ma efektu WOW. nie mniej, po wypraniu przedniego fotela... woda wyglądała średnio, a brudu wyciągnąłem całkiem sporo. z tyłu natomiast podobno kiedyś na święta wylał się jakiś sos z ryby po grecku czy inne dziadostwo... zapewne gąbka była tym przesiąknięta, więc tutaj spędziłem więcej czasu. ale jakoś poszło - nie zrobiłem zdjęcia, ale poprawię to wieczorem ogarnąłem też bagażnik nie mogę poradzić sobie z tymi czarnymi plamami...czym to usunąć - jakby stara farba albo guma ale bardzo cienka warstwa, której nie idzie zdrapać a chemia której używam tego nie rusza. w boczkach drzwi też udało się ogarnąć, chociaż dostęp średni a ta wykładzina jest tam wklejona. jak wspominałem wcześniej, plastiki dopiero będę ogarniał, więc proszę nie patrzeć na kurz na nich tyle ile udało mi się dojść, to ogarnąłem też pomiędzy drzwiami a fotelem, niestety fotele w lagunie chyba wykręca się jakoś od spodu? bo nie mogłem sobie poradzić, żeby je wyciągnąć z przodu od strony pasażera, tutaj właśnie w lewym narożniku jak się dobrze przyjrzeć to widać właśni plamę, której nie mogłem usunać - jakby niebieska farba. coś podobnego jest z tyły, tylko, że czerwona... boczki wyprałem ręcznie - pre spray + szczotka a później wilgotna MF. syfu całkiem sporo, tak po praniu wyglądała woda, jak widać trochę tego george wciągnął + sporo piasku, pomimo, że bardzo długo odkurzałem na sucho. w sumie przez materiał przelałem jakieś 15-18 litrów wody. mając w miarę ogarniętą tapicerkę zabrałem się za plastiki, o dziwno pre spray pro ładnie radzi sobie z brudem również na plastikach wstępnie wyczyściłem plastik na tylnej klapie, później jeszcze raz przelecę to APC + NL. przed czyszczeniem wyglądał tak: a później tak: no i boczek jeden udało się domyć reszta niebawem pojawią się też zdjęcia z zewnątrz, oraz z ogarniania deski rozdzielczej.
Bliźniak Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 Fajne, powodzenia. Czekam na następne relacje.
hamilton Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 Boczki wyglądają jak wykładzina dywanowa Mialem podobne czarne plamki pod dywanikami, okazało się że to smoła i bardzo pomogła nafta - nie reaguje z materiałem -później apc i mokra MF.
hubikas Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Jestem ciekawy wyników Twojej pracy, bo sam jeżdżę Laguną, ale niestety fotki nie działają [DISAPPOINTED FACE] Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
-patrick- Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 co za dziadostwo ten fotosik. jeszcze wczoraj działały a nic nie zmieniałem. postaram się jutro poprawić galerię i wrzucić na inną stronkę. żenada
Gesiu_15 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 -patrick-, https://postimg.org/ polecam
TOM3K Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Pewnie kupiłeś abonament na fotosiku a tam jest na ilość wyświetleń ...
-patrick- Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 nie kupiłem. Dodane po 23 minutach 34 sekundach: -patrick-, https://postimg.org/ polecam chyba kiepska trochę ta strona albo ja nie ogarniam. strasznie małe te zdjęcia są po wrzuceniu...
michulek Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Używajcie imgur. Darmowy, ja zarejestrowany mam tam fotki sprzed wielu lat i cały czas są dostępne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gesiu_15 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 kiepska trochę ta strona albo ja nie ogarniam.strasznie małe te zdjęcia są po wrzuceniu... pewnie nie ogarniasz Zaznaczasz nie zmieniaj rozmiaru pliku wrzucasz bierzesz potem klikasz na zdjęcie i opcję "dzielić" , potem odnośnik bezpośredni wklejasz link między tyle
-patrick- Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 dajcie znać, czy foty działają, bo niby poprawiłem.
-patrick- Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 wiem, że szału nie ma i niewielu to interesuje, ale wrzucam kolejne foty by mieć pamiątkę z pierwszej swojej "relacji". zabawę zacząłem od zrobienia sobie APC w stężeniu 1:5, dzisiaj padło na APC od SG, później wleciał NL zacznę od kilku fotel jak wyglądały plastiki wcześniej... no i się zaczęło... nie zapominamy o zakamarkach za klamką... tutaj też czyścimy i na gotowo następnie zabrałem się za deskę i niestety tutaj zaczęły się schody ponieważ ewidentnie kiedyś ktoś naprawiał to i owo co zaczęło niestety wychodzić przy pierwszym porządnym czyszczeniu - tutaj od razu dodam, że to nie "mocne" stężenie APC spowodowało ten efekt - na żadnym innym elemencie nic podobnego nie miało miejsca, a czyściłem do tego szczoteczką, tutaj samo apc i wilgotna fibra zaczęła pokazywać fuszerkę... wprawne oko dostrzeże, że zaczęła schodzić warstwa farby z deski pomiędzy kratkami nawiewu mocno ostudziło to moje zapędy i resztę robiłem już z dużo większym strachem by nie ukazały się kolejne cuda...więc w większość apc dosłownie po kilku sekundach wycierałem fibrą, by jednak trochę odświeżyć wnętrze i przygotować je pod NL. oczywiście ciągle nie zapominając o detalach... zaglądamy oczywiście też do schowka... małe zbliżenie na kratkę nawiewu... tutaj również widać, że schodzi warstwa farby z deski... nie zapominamy o daszkach przeciwsłonecznych jakoś to zaczyna wyglądać... ten "schowek" na drobne rownież jest czyściutki natomiast jest tak podrapany, że na foto wygląda jakby był brudny ciąg dalszy nastąpi jutro kończymy wnętrze i mam nadzieję, że uda się umyć auto z zewnątrz
-patrick- Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 Serio? U mnie działają i są w albumie publicznym... ręce mi opadają
serath Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 U mnie wszystko ok wyświetla. Może to kwestia czegoś "lokalnie" na kompie? Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
dejwid92 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 winna była moja przeglądarka, sorki. pięknie wymyte czekamy na dressingi będzie jakieś 50/50 ?
-patrick- Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 W niedziele i poniedziałek będę ostatecznie myl i kończył bo w poniedziałek wieczorem przyjeżdża właściciel po odbiór auta. Może zrobię foty.
dBone Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 U mnie niektóre nie działają (na telefonie przez tapatalk), czekam na efekt końcowy Widzę że na nowy odkurzacz się nie doczekałeś jednak.. jak się George spisuje? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
-patrick- Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 dzisiaj lub jutro będzie efekt końcowy, co chwile coś mi przeszkadza w dokończeniu...a najbardziej chyba to, że koledze kompletnie się nie spieszy z odebraniem auta więc jak tylko mam coś innego do roboty (a jestem na etapie wykańczania mieszkania) to odkładam pracę przy aucie "na później". George spisuje się świetnie, zdziwiła mnie jakość wykonania, na wszystkich zdjęciach i filmach wydaje się być taki "plastikowy" a na żywo robi bardzo dobre wrażenie, zarówno podczas odkurzania na sucho jak i ekstrakcji radzi sobie bardzo fajnie. banalny w obsłudze i łatwy w czyszczeniu. nie żałuję ani grosza. a w tak zwanym między czasie poszerzyłem swój arsenał o kolejne produkty Tugę już miałem wcześniej ale zamówiłem sobie od razu kolejną butlę
Rekomendowane odpowiedzi