shinekamcar Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witajcie Witam jako że już trochę czasu spedziłem na forum dlatego też postanowiłem zamieścić swoją relację z prac wybór padł na samochód Kolegi Mazde 6 która była "troszkę" styrana , Plan był jeden zreanimować ten wóz , gruntowne odkurzanie , następnie podsufitka, plastiki i oczywiście pranie foteli oraz podłogi i na sam koniec dresing na elementy plastikowe z zewnątrz szybkie mycie i Quick Detailer od ABDL Całość zajęła mi około 7 h Środek , potraktowany min - APC Koch Chemie green star - Plastiki zabezpieczone Poorboy's natural look - KT 22 + Nielsen Foam - Pranie tapicerki Chemspec enz all i płukanie Formula 90, + Georg:) - Pędzelki i MF, - na dywaniki gumowe użyłem Black Mamba, -szyby SG PGlass Clener Relacja może troche szaro bura ale myślę ze z czasem sie poprawi , za to kumpel zadowolony i to bardzo:))))za błędy w pisowni przepraszam:) Teraz zdjęcia No to zaczynamy.... 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 No to zaczynamy nie ma dokładnych zdjęć z etapu odkurzania i plastików głównie skupiłem się w relacji na efektach jakie udało sie osiągnąć na tapicerce materiałowej..... 24 25 26 27 28 Podsufitka została wyczyszczona metodą bonetowania za pomocą tetry na którą rozpylono miesznkę APC KT 22 z Nielsen Foam...jak widać pomogło 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 42 43 44 Dzięki za uwagę
piepia Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 To auto jezdzilo na taxi, ze takie zasyfione fotele z tylu?
driverIN Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Auto widać nieźle eksploatowane... Ale odżyło - i to jak
shinekamcar Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 No właśnie że nie ,dzieci plus pewnie dużo razy coś się wylało... no i od nowości prane nie było....
Pajko Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Niezły gnój był na tych fotelach , nie rozumiem jak ktoś w takim wnętrzu jest w stanie poruszać się autem Najważniejsze że teraz jest malina . P.S cieszę się że ktoś "świeży" otworzył temat z relacją , nie ma to znaczenia czy z drobną czy obszerną . Liczę na więcej Pozdro
Dante05 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Świetny efekt Jakiego stężenia Chcemspec użyłeś do prania?
shinekamcar Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 10 gram w 1 litrze wody i płukanka formula 90(ps. mała plastikowa łyżeczka z kaszek dla dzieci ma idealnie 10 gram )..... powiem szczerze że juz po spryskaniu siedzenia było widać jak rozpuszcza brud i enzall usunoł 100% plam a było tego trochę ....nie było potrzeba używać żadnego odplamiacza...
DBS Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 A Wy mówicie że tutaj tragedia . Mi się takie kwiatki trafiają
Hub Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Pięknie wyszło , tylko ten PB na desce jakoś taki mało satynowy .
camus Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Podoba mi się efekt końcowy. Jak tak ogladam to mam chęć umiescić tutaj swoje wypociny.
-patrick- Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 extra!! wyszło mega! czy ta jaśniejsza piana z fotela przedniego pasażera zeszła? (widoczna na foto już po praniu) w sobotę będę robił coś podobnego z laguną II. czyli skupiam się na środku a na zewnątrz tylko mycie + QD. postaram się też porobić jakieś foty i wrzucić małą relację jak dokładnie nazywa się ten preparat do dywaników gumowych? nie mogę znaleźć wpisując black mamba
shinekamcar Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Wlasnie ten slad który widac na zdjeciach nie jest widoczny golym okiem ale jak sie zeobi fotke to widac taki dziwny symetryczny punkt.. jak sie wpatrzysz to na zdjeciach z przed prania tez widac.. raczej to nie plama tak mi sie wydaje ....a ta black mamba to jest tire dresing...ja juz testowalem kilka produktów do dywanikow ale ten przypadl mi najbardziej do gustu....
-patrick- Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 dzięki za info! foty przestały działać
cinek1 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 No doczysciles to autko z tego powodu ja czyszcze regularnie )))
michalk9017 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Kurde wyszło elegancko dobra robota
xXKrystianXx Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zapuszczone było dobrze, ale robota perfekt Pozdrawiam!!
jakubszmyt Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 brak zdjec a chetnie obejrzałbym ta relacje
shinekamcar Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Teraz powinny działać.... ps.kto moze polecic jakis w miare fajny serwis do zamieszczania fotek zeby nie puścił z torbami bo ten fotosik powoli mnie wkur....co chwile wyzuca foty i żebra o kaske...
michulek Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Teraz powinny działać.... ps.kto moze polecic jakis w miare fajny serwis do zamieszczania fotek zeby nie puścił z torbami bo ten fotosik powoli mnie wkur....co chwile wyzuca foty i żebra o kaske... Ja proponuje imgur, mam tam zdjęcia sprzed 8 lat o cały czas sie utrzymują . Najlepiej sie zarejestrować za darmo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi