Jump to content

Carchem Rinse Aid

e36ace

Recommended Posts

Z 1 litra 501 litrów i taki efekt? Można psikać bez zastanowienia :) Kupuję :) zawsze się przyda dla znajomych nie wtajemniczonych głęboko w temat autokosmetyki ;)

Produkt generalnie został stworzony do szybkiego osuszania nie zabezpieczonego auta i robi to bardzo dobrze. Zwiększając stężenie i chcąc osiągnąć lepszy efekt zmuszeni jesteśmy działać fibrą a to już rozmija się z celem tego produktu. Carchem w swojej ofercie ma kilka innych produktów znacznie poprawiających wygląd i zrzut wody.

Dzięki za test :good:

W ostatnim czasie pojawiło się sporo takich produktych, ja bez Irisia od Unique już nie wyobrażam sobie mycia. Jego rozrabia się 1:10, ale kropelki i wygląd są na naprawdę dobrym poziomie.

Jak pachnie Carchem?

Dla mnie ten produkt to zbawienie, robię czasem znajomym auta bez lsp i żeby osuszyć większe kombi potrzebne mi są 3 flufki. Co do zapachu to rozrobiony na pewno nie pachnie bo jest go tyle co kot napłakał.

Tylko mi nie chodzi o stężenie typu 1:5 czy 1:10, a np zamiast 1:500 zrobić 1:250 czy jest lepszy efekt ;)

No chyba że przy takim rozrobieniu już wymagane jest przetarcie, więc faktycznie nie ma sensu.

Znajdzie to zastosowanie przy nawoskowanym samochodzie? Nie naruszy to albo nie osłabi wosku?

Mam problem z twardą wodą, a ten produkt mógłby mi dosyć pomóc.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 2 years later...