alfaJersey Posted April 27, 2016 Report Posted April 27, 2016 Prosiłbym o ocenę i ew. podpowiedzenie czego brakuje, a co warto wymienić. Samochód to Alfa 166, kolor Nero Vulcano (czarna perła). Lakier dość zaniedbany, ale ze względów na plany związane z autkiem (lakiernik) nie chcę inwestować w mechaniczną polerkę (ani bawić się po jednym polerowaniu w sprzedaż)l. Stąd próba ręcznej korekty, a raczej zamaskowania tylu rys ile to tylko możliwe. Zestaw tylko do lakieru, opony, felgi i plastiki z zewnątrz przyjdą z czasem a wnętrze mam już ogarnięte. Aktywna piana - Unique Zeus Pianownica - ShowCarShine Extra Large Foam Spray ** Szampon - Unique Poseidon Gąbka - ShowCarShine Microfiber * Do progów - rękawica supermarketowa Wiadra - z Castoramy Ręcznik do osuszania - ShowCarShine Fluffy Dryer 90x60 cm (3 sztuki) Glinka - ShowCarShine Clay Bar Medium Poślizg - Good Stuff Gecko's Slickness Clay Lube Pasta - Autoglym Paint Renovator AIO - Autoglym Super Resin Polish *** Aplikator do pasty i AIO - ShowCarShine Microfiber Aplikator z Bawełny Wosk - Dodo Juice Rain Forest Rub Aplikator do wosku - Royal Pads UFO * - wybrałem gąbkę a nie rękawicę, bo rękawic nie trawię. Myje mi się nimi po prostu niewygodnie. Gąbka jest jakaś bardziej naturalna dla mnie. Rękawica do progów to stare zapasy garażowe ** - z braku kasy (sprzęgło i dwumas czekają ) coś takiego a nie pełnoprawna pianownica. Dokupię normalną jak będę miał większą przestrzeń na wydatki *** - myślałem nad zastąpieniem tego AG Ultra Deep Shine albo Dodo Juice Lime Prime Do tego stos mikrofibr wszelkiego gatunku i autoramentu kupowanych po sklepach, dołączanych do zakupów i podobne. Mam tego w ilościach hurtowych niemal
Recommended Posts