Jump to content

Zestaw do mycia i ręcznej polerki

alfaJersey

Recommended Posts

Prosiłbym o ocenę i ew. podpowiedzenie czego brakuje, a co warto wymienić.

Samochód to Alfa 166, kolor Nero Vulcano (czarna perła). Lakier dość zaniedbany, ale ze względów na plany związane z autkiem (lakiernik) nie chcę inwestować w mechaniczną polerkę (ani bawić się po jednym polerowaniu w sprzedaż)l. Stąd próba ręcznej korekty, a raczej zamaskowania tylu rys ile to tylko możliwe.

Zestaw tylko do lakieru, opony, felgi i plastiki z zewnątrz przyjdą z czasem a wnętrze mam już ogarnięte.

Aktywna piana - Unique Zeus

Pianownica - ShowCarShine Extra Large Foam Spray **

Szampon - Unique Poseidon

Gąbka - ShowCarShine Microfiber *

Do progów - rękawica supermarketowa

Wiadra - z Castoramy

Ręcznik do osuszania - ShowCarShine Fluffy Dryer 90x60 cm (3 sztuki)

Glinka - ShowCarShine Clay Bar Medium

Poślizg - Good Stuff Gecko's Slickness Clay Lube

Pasta - Autoglym Paint Renovator

AIO - Autoglym Super Resin Polish ***

Aplikator do pasty i AIO - ShowCarShine Microfiber Aplikator z Bawełny

Wosk - Dodo Juice Rain Forest Rub

Aplikator do wosku - Royal Pads UFO

* - wybrałem gąbkę a nie rękawicę, bo rękawic nie trawię. Myje mi się nimi po prostu niewygodnie. Gąbka jest jakaś bardziej naturalna dla mnie. Rękawica do progów to stare zapasy garażowe :)

** - z braku kasy (sprzęgło i dwumas czekają :() coś takiego a nie pełnoprawna pianownica. Dokupię normalną jak będę miał większą przestrzeń na wydatki

*** - myślałem nad zastąpieniem tego AG Ultra Deep Shine albo Dodo Juice Lime Prime

Do tego stos mikrofibr wszelkiego gatunku i autoramentu kupowanych po sklepach, dołączanych do zakupów i podobne. Mam tego w ilościach hurtowych niemal :)