Gość Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam wszystkich,przyszedł czas że muszę zakupić dobry odkurzacz,który poradzi sobie ze wszystkim,używany będzie do tapicerki oraz wykładzin.Na myśli mam tu odkurzacz bezworkowy-kory będzie jak najmniej ubsługowy,co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 nawet w przemyslowych uzywa sie workow, pomimo tego, ze maja filtry. Za ile kasy to ma byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Na sucho,piorący? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Ma to być odkurzacz na sucho,który będzie wręcz idealny do wydobycia jak najwięcej syfu,do ok.1 tyś.zł. Może podzielicie się informacją o swoim sprzęcie? jaki na co dzień używacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Polecam Rainbow, można go dostać na allegro od 1000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Rainbow jest spoko, ma fajną elektryczną szczotkę ale ma słaby ciąg, poza tym, przy użytkowaniu non stop kilka godzin dziennie przez kilka dni z rzędu wymięka. Jak ci się trafi auto po budowlańcu z cementem w bagażniku to spalisz silnik, raczej domówka, opinia na podstawie własnych doświadczeń. Kup sobie jakiś mokro/sucho do prac przemysłowych. Do tysiaka jest całkiem spory wybór. Jak będę miał jutro więcej czasu to coś poszukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Dobra,dzięki Kanar,będę wdzięczny jak mi coś znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibon86 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Co byście polecili do tej ceny? Moim faworytem narazie jest makita 446L. Sprzet ma byc używany do odkurzania wnętrz na auto myjni. Dotychczas miałem karchery i kilka makit (modeli nie pamiętam) ale już swoje zrobily. Zależy mi na bezawaryjności, sile oraz łatwym dostępie do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 http://www.sklep.cleanlink.pl/p208,wv47 ... mokro.html trochę powyżej, ale ciężko zajeździć taki sprzęt. Właścicielem sklepu jest jeden z forumowiczów "gecko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibon86 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jak to wypada w porównaniu z makitą według ciebie? Trwałe to widzę że jest ale chodzi mi o wydajnośc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Dane numatica: Charakterystyka Silnik 1200W Napięcie 230V Przepływ powietrza 40l/s Podciśnienie 2500mm Poj. suchy 15L Poj. mokry 9L Dł. kabla 13,4m Waga 9,6kg Wymiary 358x450x710mm Podaj dane makity to porównamy, bo nie wiem jak model chcesz przyrównywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibon86 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Moc - 1.500 W Max. natęż. przepł. : 3600 l/min. Max. podciśnienie : 230 mbar Regulacja siły ssania Półautomatyczny system czyszczenia filtra Pusch &Clean odkurzacz zachowuje parametry ssania bez względu na stopień zapełnienia zbiornika Objętość zbiornika brutto : 27 l Wymiary: 390 x 380 x 570 mm Przeznaczony do pyłu o maksymalnej wartości stężenia 1 mg/m3 Odpowiadający klasie pyłu L - zgodnie z normą europejską Masa : 10 kg Bez konieczności stosowania worków Automat. system uruchomienia z mocą przyłączeniową 2.400 W Zabezpieczenie pływakowe do odkurzania na mokro Poziom hałasu tylko 59 dB AKCESORIA: - foliowy worek na pył - papierowy worek na pył - wąż do przyłaczania elektronarzedzi - rury aluminiowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 ile ta makita kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibon86 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Cena prawie identyczna 1616 brutto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ma większy przepływ o ponad 1000 litrów na minute, mocniejszą turbinę. Zdałoby się jeszcze sprawdzić jaką faktycznie ma pojemność zbiornik (27 l brutto ). Póki co jestem za makitą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibon86 Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Co do tej pojemności to akurat strasznie nie jest ważne dla mnie. Liczy się wytrzymałośc i siła żeby jaknajszybciej i najlepej odkurzyc auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 no to makita, co do wytrzymalosci to nie mam pojecia, osobiscie nie pracowałem na nich przez dluzszy czas. Znajomy ma makite (budowlaniec) i bardzo chwali z kolei w firmach sprzatajacych polecaja numatica jako wytrzymaly sprzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAG Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 A co myślicie o odkurzaczach firmy Starmix? PS. Przedstawiciel w/w firmy twierdzi, że Starmix produkuje odkurzacze m.in. dla Makity. Czy to prawda? Nie wiem, ponieważ nie zawsze wierzę w słowa wypowiadania przez przedstawicieli firmowych danych firm Starmix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Ponawiam pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Kurcze umknął mi ten temat, coś poszukam w wolnej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooz3r Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Sprawdź odkurzacze Vax... używany jest u mnie 10 rok... pracował przy remontach domu, bieżących porządkach, działa bez problemowo na worki a jak się skończą to nalewasz wody i działa tak samo jedyny mankament to jego gabyryty no i cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Zaraz sprawdze mozesz podac jaki model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooz3r Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 właśnie byłem w piwnicy jest to Vax 4100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Summer jak to ma być kwota, bo na gg pisałeś 1500 a tu 1000. W granicach 1500 to masz odpowiedz w temacie poniżej. W granicach 1000 to np Soteco: http://sensim.pl/dakota-115-p-433.html?cPath=4_83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooz3r Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 kanar a Ty uzywasz takich odkurzaczy ? czy tylko tak latasz po stronach i patrzysz na parametry wypisane przez producenta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi