Jump to content

Ocena zestawu do woskowania

benek107

Recommended Posts

Witam,

od dłuższego czasu bawię się w kosmetykę samochodową i chciałem z niektórymi etapami przejść na kolejny poziom wtajemniczenia

A dokładnie o zabezpieczenie lakieru. Posiadam BMW E46 w ciemnym Bm'kowym granacie.

W tamtym roku pożyczyłem polerkę orbitalną chyba Flex od kolegi i zrobiłem mala korektę ale nie zabezpieczyłem tego niczym konkretnym, co w tym roku chciałbym zrobić porządnie.

Do tej pory po glinkowaniu zabezpieczałem lakier Shiny Garage Dramatic Gloss Sealant i póżniej po każdym myciu QD tez od SG.

W tym roku myślałem żeby zakupić coś lepszego do lakieru i to jest co wybrałem + niewidzialna wycieraczka

chciałem taki zestaw żeby mógł go użyć z polerką i bez:

Shiny Garage Paint Cleaner + 250ml

Meguiar's Ultimate Polish

+ wosk tu jeszcze się nie zdecydowałem. Może coś z Soft99?

Do okien:

Czy samo glinkowanie szyby wystarczy czy jednak dokupić cleaner? Nielsen Glass Cream

Rain-X Rain Repellent

Z góry dzięki za pomoc :)

Chcesz mieć efekt wow kup Prima Amigo cleaner i do tego jakiś wosk w sumie obojętnie jaki i tak większą robotę zrobi cleaner a wosk będzie wisienką na torcie

Jeśli chodzi o szyby to wyglinkuj odtłuść i nakładaj rainx

Też planuję zakupić pod wosk ultimate polish, bo ma dobre opinie. Ale co do Soft99 to proponuję coś innego - cieżki w nakładaniu i trzeba bardzo uważać na plastiki. Ostatnio miałem okazję przetestować kilka marek ( w tym właśnie soft99) i naturalny wosk lusso oro mnie zachwycił. Jest łatwy w nakładaniu, przyjemnie się dociera i efekt końcowy zaskakuje;) a cena nie powala. A jak ktoś ma większy budżet to polecam zymola dedykowanego do porsche, rewelacja;)