Jump to content

Pakiet letni

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich serdecznie, stoję przed dylematem zakupu środków do pielęgnacji autka. Jako iż jestem początkujący (używałem środków wyłącznie sonaxa) zwracam się o radę.

Który zestaw wybrać :

DC Step 1, 2, 3

Czy:

Ultimate Compound

Dc Step 2

Colli #476

Oczywiście gąbeczki i mikrofibry także, glinkowanie obowiązkowe :D

a może coś innego ?

Autko, którym się będę zajmował to Mondeo MK3 Czarna Perła

Posted

Zetrix666 ... poczytaj forum, poszukaj ;)

Jestem tu od niedawna i przestudiowanie forum wystarczyło mi do tego aby samodzielnie wybrać odpowiedni zestaw do pielęgnacji swojego auta :)

Przy okazji dowiesz się dużo ciekawych rzeczy - na prawdę warto ;)

Posted
Colli #476

Na lato bym sobie odpuścił - jest świetnym woskiem ale w sezonie aż takie długotrwałe właściwości ochronne nie są potrzebne. Za niższą cenę możesz zakupić Natty Paste Blue/Red i wtedy zamiast DC2 zastosować Black Hole który może dać ciekawe efekty na Twoim lakierze.

Za kasę jaką zaoszczędzisz możesz sobie dokupić jakiś quick detailer - obecnie używam Spray & Gloss Poorboya i jestem bardzo zadowolony.

Ps: Temat raczej powinien się znaleźć w "szukam pomocy"

Posted

Wiem wiem ale co do Black Hole to jeszcze mam inne autko zabawy o kolorze szary sassi dlatego zdecydowałem się na Dc Step 2

P.S Wiadomo, też nie chciałbym mieć wystawkę kosmetyków do auta (budżet) więc włączyłem w zestaw Colli.

• Administrator
Posted
Wiem wiem ale co do Black Hole to jeszcze mam inne autko zabawy o kolorze szary sassi dlatego zdecydowałem się na Dc Step 2

BH wyjdzie równie dobrze na szarym,a ma tą przewage nad DC2 że posiada wypełniacze które pomogą Ci zamaskować część rys.

Posted

kolor szary sassi nie jest szary generalnie, w dzień jest lekko błękitny pod słońce a w nocy srebrny ;p

Posted

A może spróbowałbyś z woskami dodo? Ja na swoim mondku zamierzam w tym sezonie :) Zielony-honour green.

Posted

zetrix666, a ja na lato z czystem sumieniem moge polecic Ci Meguiars NXT2.0

Wosk starcza spokojnie na 6-8 tygodni co w okresie wiosenno - jesiennym jest moim zdaniem absolutnie wystarczajace. NXT2.0 bardzo latwo sie naklada i poleruje a w polaczeniu z DC2 ladnie sciemni lakier (zwlaszcza na czarnej perle bedzie to widac) i da Ci super polysk. Masz rowniez sporo opcji jesli chodzi o wybor produktu do utrzymania powloki miedzy woskowaniem: swietny Ulimate Quik Detailer, Ulimate Quik Wax (tego jeszcze nie probowalem) i tez fajny, choc troche niedoceniany NXT Spray Wax

Z drugiej strony Natty Paste Blue/Red i Black Hole tez powinien byc super - mam nadzieje, ze w tym roku przetestuje te opcje jako alternatywe dla NXT2.0

Posted

Właśnie sobie mysle nad takim kompletem :

Meguiar's Ultimate Compound

Meguiar's Deep Crystal Step 2 Polish

Poorboy's Natty's Paste Wax Red - edycja limitowana, "wet look"

Meguiar's Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner

Meguiar's Soft Foam Applicator Pad (2-pack)

Jeszcze jakaś glineczka oraz mikrofibra ale to jest oczywiste :)

Posted

A ja startuje na wiosne z szamponem Nielsena (bez woskow), glinka no i potem jazda z POORBOY'S WORLD SSR3, SSR2, SSR1, POLISH WITH SEALANT.

O efektach nie omieszkam powiadomic :)

Posted

Poorboy's Natty's Paste Wax Red - edycja limitowana, "wet look" - czy ten wosk nadaje się do każdego koloru lakieru ? jak jest z jego trwałością.

Posted
Poorboy's Natty's Paste Wax Red - edycja limitowana, "wet look" - czy ten wosk nadaje się do każdego koloru lakieru ?
Tak
jak jest z jego trwałością.
Mysle, ze normalnie, czyli srednio 6-8 tygodni z zaleznosci od czynnikow, ktore dyskutowalismy w oddzielnym watku na forum :)