Jump to content

Shiny Garage Carnauba Spray Wax

Recommended Posts

Posted

Witam, otrzymałem od dystrybutora SG nową wersję produktu Shiny Garage Carnauba Spray Wax. Temperatura na dworze podczas aplikacji 6 stopni.

Jako iż pogoda w końcu umożliwiła mi ręczne umycia auta wziałem sie do roboty i przetestowałem nowy wosk :)

Dostałem informacje od producenta, żeby produkt aplikować na czystą odtłuszczoną powierzchnie lub umierający wosk.

W moim przypadku osłabiony Soft99 King Of Gloss

5a0b19c4cc5a.jpg

1b18b546308f.jpg

ae7a9ae18252.jpg

48ff007a2817.jpg

eff8fab8f75f.jpg

Podsumowanie:

Świetny zapach kawy. Aplikacja w stosunku do poprzednich wersji przyjemna. Wystarczy jedno/dwa psiknięcia na panel, rozprowadzenie wosku mikrofibrą a nastepnie po 20 sekundach wypolerowanie (najlepiej drugą fibra). Nie miałem jakichkolwiek problemów stawaniem mikrofibry na lakierze oraz mazami :good:

Zaaplikowałem na całe auto i jestem pod wrażeniem. Wosk super wyciągnął głębie lakieru oraz nadał mokrego wyglądu. Śliskość również na fajnym poziomie :) Próbowałem sprawdzić przyciemnienie taśmą niestety w moim przypadku bez skutku, być może to kwestia wosku, który jest pod spodem. Na całe auto zużyłem ok. 30ml :)

Z czystym sumieniem mogę potwierdzić, że problemy które miały miejsce w przypadku poprzednich wersji zostały zniwelowane.

Na dniach pojadę na bezdotyk i umyję samochód, zrobię kilka fotek kropelek.

Posted

Geniusz, akurat to będzie ciężkie do ocenienia. Musiałbym zrobić test na czystej powierzchni aczkolwiek dopóki słonko nie przygrzeje mam lenia bo glinkowanie wchodzi w rachubę :D

Posted

Jak narazie w sklepach tego cuda nie widzę a akurat potrzebuje jakiś spray wax :) .Efekt wyszedł całkiem ok i widzę że ładnie podbił głębie :good:

• 2 months later...
Posted

Również mialem przyjemność użycia nowego spray waxa od SG. Duzy plus za zapch kawy :good: wosk aplikuje sie i dociera bezproblemowo, dodatkowo lakier staje sie po nim śliski i nabiera weet looku :good: kropelkowanie i trwałość sprawdzę dopiero bo wczoraj był aplikowany :)

• 2 months later...
Posted
Rozumiem że to odpowiednik wosku z ad..? tzw produkt porównywalny?

wydaje mi się że tak :)

• 3 weeks later...
Posted

Zaaplikowałem wosk wczoraj czyli 07.07.2016

Fajny zapach, konsystencja dosyć płynna.

Aplikowałem w pełnym słońcu 2 strzały na dach maskę, po szybkim rozprowadzeniu lakier natychmiast robił się tępy, szybka akcja drugą szmatką i był błysk.

Uwagi: Standardowo, aplikować mało i pracować na jednym elemencie naraz inaczej będą mazy. Proponuję zaczynać od 1go psiknięcia, na start walnąłem 2 razy na dach i był problem z rozprowadzeniem.

Bardzo wydajny, nic mi nie ubyło z butelki.

Na całe auto(Audi A3) poświęciłem (bez wcześniejszego mycia) ok 10min czasu życia.

Postaram się wrzucić za jakiś tydzień test czy dalej siedzi i jak kropelkuje.

RaJPiyc5V0vCuLwGwG0sRFLX57mToR6yck6jKClGL0fgySpRbIBRuYg8CJZvQY0F3yuII76cOojqfTamrHRWpPd_EW0Xlirc8q4apD17TlXoCcSrI3uQkmRkP8qVfWHZIhkDdRx1U61TYqam9dWTFl4Drra8GoTjHmRrx8Bv6_CZczqTKYpgsJyGRn7l_pqwBQxtYwVQlRB5e2LCYZvJRmXQm8CjwfNZ58wJTu9Qi6nPeU73Fvh3wQMapa0xQ1Yuj6MzFoBAyS2gWbuIzuZjcY0ztm1Mt59W1rs-7UFmj_UbXkGqGNlZPW8mGcbARtCHJX_L5NFKIHgv_VpzbU6pHoXcpRTgDnUKfYlqGJgQO0R7HkfuOmeWZjuo_hIBFm8OrDzhxvWEnGjGECmkH_Bam6VJDUDVA5hljQaaqdrl6QcE9Zdu7MpsdTfDSDDyL8WkbEljsSCwzWcy_T3Ne04hCbJOKvrESTOns-JNTUfw1Wns4hr-wNdUNvZy7-BbiPtd2wjeMM5Rg47VKtNXVZz4QKPL19iSg56cKnxIBgqEpOWGtCA_sK_PBOV-7e9we6RZBbfe3KcfUrLDdEDiTmUfQ-mBtO0rw8E=w1560-h878-no

Posted

I koniecznie napisz jak z ciągnięciem kurzu :) ?

Bo zastanawiam się nad kupnem na szybkie akcję;);)

Posted

Nie ciągnie kurzu jak morning dew.Fajnie szkli lakier i nawet aplikowany w słońcu bez problemu się dociera i praktycznie nie maże.Fajne kropelki i delikatny zapach.Dla mnie przy tej cenie to numer jeden.Fajnie zrzuca wodę podczas mycia.Jak narazie wady dla mnie brak w tym produkcie.

Posted

Jeśli chodzi o kurz to niestety mieszkam w centrum Katowic przy jednej z największych dróg, kurzu tu od cholery po godzinie od mycia więc niestety nie jestem w stanie tego ocenić obiektywnie.

Docieranie w słońcu, jak wspomniał mario704 rzeczywiście nie jest tragiczne.

Posted

Dziś troszkę próbowałem Carnauba Wax Spray :) Z racji braku czasu Wax spray położyłem na maskę :) Temperatura była ok 15 st :)

Opis Producenta:

Shiny Garage Carnauba Spray Wax to zaawansowany preparat bazujący na naturalnym wosku Carnauba. Stworzony został przez nas z myślą o użytkownikach którzy w szybki i łatwy sposób chcą zabezpieczyć lakier swojego samochodu.

Carnauba Spray Wax to gwarancja nieskazitelnego połysku i głębi oraz ochrony w zaledwie kilka minut. Płynna konsystencja ułatwia aplikację produkt w trudno dostępnych miejscach karoserii, a starannie dobrana mieszanka 4 woksów gwarantuje niepowtarzalne wykończenie lakieru.

Zawartość, aż 4 wosków sprawia, że preparat po czasie gęstnieję, dlatego przed każdym użyciem należy wstrząsnąć opakowaniem do momentu uzyskania płynnej konsystencji.

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0007.jpg

Podsumowanie:

Bezproblemowa aplikacja + dotarcie to jest mega duży pozytyw tego Wax spray :) Docierałem na 2 fibry i efekt naprawdę świetny :shock: Nie zostają mazy i daje wysoki połysk :good: Zapach też jest wporządku :good:

Napewno spróbuje aplikacji w pełnym słońcu , jak nie będzie problemów z dotarciem to wtedy będę mega zadowlony z produktu i będę mógł go polecić każdemu :) Wkrótce fotki jak kropelkuje :D

Posted

Nie pachnie kawą.Pachnie jak balsam do ciała ...mleczno ,karmelowo :dontknow: ....cholera go wie ale zapach piękny i umila pracę :good:

Posted
Dalej pachnie kawa? ;)

Napisałem do SG jaki to dokładnie zapach bo ja nie mogę dokładnie określić :) ale zapach taki mleczno.. Coś :D

Posted

mario704, :D:D

i wszystko jasne :good:

"Carnauba spray wax posiada taki zapach jak świąteczna edycja morning dew. Kombinacja cynamonu z pomarańczą " :song::good: pięknie pachnie ;)

Posted

Mała aktualizacja :)

Film na szybko mi niestety nie wyszedł.

Po równych 14 dniach(+-300km) wosk siedzi, aczkolwiek na dachu i masce wyraźnie osłabł, jedynym usprawiedliwieniem mogą być ostatnie ulewy kiedy to na trasie z prędkością 50km/h samochód zmieniał się w motorówkę... a na błotnikach i zderzaku siedzi :)

Powodem może być też to że na dach i maskę zaaplikowałem go obficie.

Jak na tą łatwość aplikacji, wydajność, to jestem zadowolony z tego produktu

Posted

U mnie wytrzymał 1000 km około w tym 700 po autostradzie,trochę w deszczy i 2 bezdotyki.Jak na QW jest dobrze :good:

Posted

a jakbyście porównali go do MD ? W kwestii wyglądu/trwałości/aplikacji ?

Posted

Napewno podbija look , lakier się błyszczy . Jest łatwy w aplikacji i przyjemny zapach :) co do trwałosci to się nie wypowiem bo narazie lezy QW od Good Stuff :)

Posted

Podbijam pytanie, ktoś jeszcze coś napisze ? Ile ten QW wysiedzi na lakierze ?