Marco Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Czy macie propozycje jaki backing plate pod 150mm kupić co by nie był lipny i nie wibrował jak głupi? Prócz 3M i Aldisa bo te znam. Czego używacie?
AutoDetailing Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Mogę odradzić (!) zakup BP z Meguiar`s
Administrator Evo Opublikowano 18 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Gdzieś kiedyś zdaje się że Julian doradzał jakiemuś użytkownikowi tani BP,niestety nie moge znaleźć tego tematu.
michallus Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 zanim zainwestujesz w podkładkę pod pady 3M czy meguiars(też kosztują kolo 150pln) sprawdz podkładki z leroy merlin. mam 2 takie i są idealnie wyważone, zero bicia. cena: 22,90. Pojechałem do Leroya i były za 19.90 (to chyba te o które chodziło Julianowi --były z twardą gąbką) i za 27zł Dedry całe z miekkiej gumy. Kupiłem te droższe i jestem zadowolony. Na pewno lepiej się spisuje od BP za 5zł :-) Niestety nie mam porównania do innych BP
JJ. Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Marco, drobna uwaga Backing plate, bo jak mniemam nie chodzi o pieczenie
Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Mogę odradzić (!) zakup BP z Meguiar`s Tak to może napisać każdy - jakiś powód ? Ja używam od ponad roku (tylko ten czarny) i uważam, że jest świetny.
AutoDetailing Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Może niezbyt jasno się wyraziłem. Nie polecam bo: 1. Jest twardy 2. Rozkleił się po zrobieniu drugiego auta. Gdyby kosztował 30zł mógłbym takie wady wybaczyć. Jest jednak inaczej. Niektórzy zapewne powiedzą, że rozkleił mi się bo nieumiejętnie odczepiałem pada, jednak robię tak samo w przypadku BP z 3M i ten trzyma bez zarzutu już od długiego czasu.
michallus Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Potwierdzam, widziałem go u Marcina i jest wykonany jak BP z Leroya za 20zł Przy 3m wypada blado....
julian Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 tak, kiedyś pisałem o ekonomicznych BP. dałem za nie chyba 15PLN, jeśli nie mniej. jak za takie pieniądze są wypasem, bo można nimi wypolerować auto i niczego nie zepsuć. Sam używam w tej chwili BP 3M i mogę powiedzieć same dobre rzeczy. zrobił póki co ze 20aut i wygląda(i działa!!) jak nowy.
Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Może niezbyt jasno się wyraziłem.Nie polecam bo: 1. Jest twardy 2. Rozkleił się po zrobieniu drugiego auta. Gdyby kosztował 30zł mógłbym takie wady wybaczyć. Jest jednak inaczej. Niektórzy zapewne powiedzą, że rozkleił mi się bo nieumiejętnie odczepiałem pada, jednak robię tak samo w przypadku BP z 3M i ten trzyma bez zarzutu już od długiego czasu. Ale jeszcze raz zapytam, o którym piszesz - są te stare lub te nowsze czyli: Ten na pewno nie jest twardy i za bardzo nie ma co się w nim rozkleić
AutoDetailing Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Backing Plate (125mm) czyli ten: http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=401 To samo się tyczy większego rozmiaru (150mm), który też w rozpędzie kupiłem
Administrator Evo Opublikowano 21 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Coś takiego by się nadało ? nr aukcji 920344950 Oczywiście średnica przykładowa. I czy BP do rotacyjnej i DA są takie samy,czy się czymś różnią ?
Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Backing Plate (125mm) czyli ten: http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=401To samo się tyczy większego rozmiaru (150mm), który też w rozpędzie kupiłem Tego nie używałem także nie wypowiem się
Marco Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 W tej chwili zastanawiam się nad tym: Cena 46zl - i w/g zapewnień sprzedawcy to dobra rzecz ,a mnie to bardzo przypomina LC; I nad Scholl'em za 63 zl -bratem bliźniakiem 3M http://www.mrcleaner.pl/Tarcza--mocujac ... p1056.html Chyba żeby jeszcze zajrzeć do Liroja
michallus Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Wyglądają ciekawie, jednak ja kupiłem: http://www.specmajster.pl/product-pol-8 ... 2GM14.html tylko, że za 27zł Na pewno kupię BP 3m, nie będę kombinować z "półśrodkami" jednak na razie mam inne wydatki
nOx Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 I czy BP do rotacyjnej i DA są takie samy,czy się czymś różnią ? Nie nie , są inne przede wszystkim różnica , może jedyna różnica to standard mocowania , BP do rotacji ma otwór o średnicy zazwyczaj m14 , czasami trafiają się jakieś kwiatki typu m6 albo jeszcze inne choć w większości jest to właśnie 14mm , DA czy to megsa , czy kestrela , czy PorterCable ma śrubę mocującą 5/16 .
Prezes Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Panowie mili, a gdzie i jaki BP kupić do polerowania małych elementów jak np. reflektory? przydałby się mniejszy od standardowego BP i do tego pad też mniejszy...
KubaCK Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Prezes, to nie jest łatwy temat w PL Za granicami bez problemu kupisz mniejszy system 3M, a u nas jest naprawdę lipa. Ja kupiłem system Norton, po wstępnych oględzinach nie jest najgorzej, ale to nie taka jakość jak w BP 3M ;( Żeby sprawdzić jak działa muszę kupić przejście z gwintu 5/16" na M14.
Marco Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 michallus, i jak ta Dedra się sprawuje?Nie hula? Kupiłeś w Liroju?
michallus Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 michallus, i jak ta Dedra się sprawuje?Nie hula? Kupiłeś w Liroju? Na pewno lepiej niż BP za 3zł z metalowego, nie ma bicia i jest dosyć elastyczna. Więcej nie powiem bo czekam na lepszą pogodę.
kuba Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Ja mam mały BP metabo wygląda jak duży BP 3M tylko żę pomniejszony. Sprawuje się bardzo fajnie
malkolm Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Prezes, jeśli masz rotację to proponuje rozejrzeć się za gotowcami, czyli gąbką od razu z plastikiem, jakiś tam wybór tego jest, ostatnio widziałem bodajże boola czy jakoś tak
Prezes Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Prezes, jeśli masz rotację to proponuje rozejrzeć się za gotowcami, czyli gąbką od razu z plastikiem, jakiś tam wybór tego jest, ostatnio widziałem bodajże boola czy jakoś tak Mam G220 Megsa...
Rekomendowane odpowiedzi