Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej!

Mam pytanie odnośnie demontażu klamek w samochodzie. Chce usunąć porysowane miejsca pod klamkami ale wcześniej chciałbym zdemontować klamki tylko czy jest możliwość demontażu bez rozbierania panelu wewnętrznego drzwi (i co z montażem)?

Pytanie dotyczy zarówno klamki z zamkiem jak i bez zamka.

Pozdrawiam

Posted

W niektórych autach się da, a w niektórych nie. Nie wiem jak jest w La Ferrari :P

Posted

Znalazłem na YT taki filmik:

W sumie wszystko spoko tylko zastanawiam się co z linką od klamki, żeby mi nie zwiała do wnętrza drzwi :)

Posted

W insigniach czy astrach J było po otwarciu drzwi jak jest zamek była gumowa zaślepka a pod nią srubka na imbusa. Można było sciagnac sama klamkę bez rozbieranie boczku czy ruszania jakichkolwiek ciegien w drzwiach. Sprawdź u siebie czy jest takie rozwiazanie

Posted

W większości samochodach mamy zaślepkę od wew. strony drzwi, tam gdzie jest zamek, ściągamy zaślepkę, i odkręcamy torks, gwiazdkę (ale w niektórych nie możemy do końca odkręcić śrubki bo nakrętka wpadnie nam do wew. drzwi) po poluzowaniu czy odkręceniu zdejmujemy zamek, następnie klamkę, no i oczywiście odpinamy linkę. W niektórych modelach trzeba sciągać tapicerkę żeby odkręcić klamkę np. w nowych audi.

Posted

Dzięki chłopaki za wskazówki :) spróbuje ogarnąć temat, mam nadzieje że mi się uda.

Do tej pory defekty takie usuwałem ręcznie bez demontażu klamki ale w końcu liczy się wygoda pracy.

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam